Hogyan lehet visszaszerezni egy kutyát, ha a megtalálók nem akarják visszaadni? (tudásbázis kérdés)
Akkor valamit félreérthettél..... :-(
Jelenleg kutyát nem lehet megtalálni a csipszáma alapján, tehát nem lehet követni a mozgását, mint pl. egy autóét.
Ha bevisznek egy elveszett, csippel rendelkező kutyust egy állatorvoshoz, vagy egy menhelyre, ahol le tudják olvasni a csip adatait, akkor az alapján az adatbázisban megadott tulajdonoshoz viszza tud kerülni a kutyus.
Ma reggel,egyik ker.csatorna mutatta be a chip beültetést,a vonalkódos leolvasást(igen,igen,mint az áruházakban), és azt hogyan találja meg az állatorvos a chip száma alapján a kutyikát.
Igen,ez úgy műxik,mint a gps.....:))
Örülök neki:))) De most már vigyázzatok rá!:))))
Igen, itthon van!:)Örült nekünk, de mikor ki volt nyitva a kapu, megint szökött volna. :( Szerintem rákapott a csavargásra.:)
voltatok ma a kutyusért? minden rendben volt?
Nekünk csak egy sima vonalkód van beragasztva, semmi más nincs rajta. De én meg is néztem egy oldalon, hogy be van-e regisztrálva, és megtaláltam. A tulajdonos adatait viszont csak állatorvos tudja megnézni.
De jó! A kicsikének melletted a helye!
Képzeld ma megnéztem a vonalkódot és rajta van, hogy 2009.március 20.Csak érdekességképpen írom, ennek van "szavatossági ideje"?
Te is kérdezz rá a dokidtól, feltétlenül.
Én is megteszem, ha tudom már holnap.
Holnap délelött megyünk érte! Érdekes, hogy nem jutott eszükbe, hogy megnézessék a chipjét, de gondolom nem gondolték, hogy van benne. De az a lényeg, hogy megvan!: )
Jaj, de jó! Írj ám, ha végre otthon van!
Megvan Jessy! Mostmár tényleg! Most látták meg az egyik hírdetést a neten, és rögtön hívtak. Elvitték kozmetikushoz is. :) Biztos nagyon megtetszett nekik. Nem olyan drága, mi 3 éve 60 ezer-ért vettük. Akkor egy Westi már 100 e volt. Tényleg nem ugatós, barátságos kutyus, azért választottuk ezt a fajtát.
Ja, látom, már fent van! Nagyon édes, lehet, hogy én se adnám vissza! (:-) Ha jól tudom, ez értékes fajta, nagy értékű lopásnak minősül az eltulajdonítása.
Miért nem teszed fel a képét itt is az adatlapodra? Egy próbát megér, hátha felismeri valaki, főleg ha megadod, melyik városban körözitek! Szerintem érdemes a rendőrségen is szólni, ha beleszaladtok egy kutyabarát rendőrbe, talán fog érdemben segíteni.
Igen. Én mint kutyás mindig megnézem az efféle plakátokat, és próbálom megjegyezni a kutyát, hogy felismerjem, ha látom. Gondolom, más is így van ezzel.
Volt egy szaladásunk, mert állítólag ott volt a vasútállomáson...de nem, egy darab kutya sem volt ott. :(
:) Ez számomra is nagy talány! Ráadásul onnan hívták az itteni menhelyet! Na, az is lehet, hogy nem is erről a kutyáról beszéltek. Bár teljesen egyedi a szőre, nem nagyon lehet összekeverni mással. Talán a megtalálók mondták, hogy hol találták ?!
Talán jövőhéten meglesz azoknak a száma, akik innen elvitték. De szerintem már biztos, hogy nem náluk van. :(
Kitalálni sem tudnék ilyet, hogy min mehet keresztül szegény Jessy. Lassan átkereszteljük Lassie-re. :)
A menhelyet miert hivtak fel? Csak ugy? Nem lehet, hogy hazudtak es egyszeruen eladtak a kutyat?
Még nem tettünk feljelentést!
törzskönyvezett esetén valóban kötelező.
biztos meglesz, ne add fel.
plakátozzatok, és a netboard.hu-n is legyél jelen.
én a helyedbe a plakátra kiírnám egyszerűen, ami történt.
tettél feljelentést?
Én úgy tudom törzskönyvhöz kötelező. Meg általában a fajtatiszta kutyákba szoktak tenni. Nem tudom miért ez a megkülönböztetés...Nekünk van egy keverék kutyusunk , abban is van chip, igaz, hogy még a menhely tette bele...Tehát ha én találnék egy kutyát, biztos rögötn állatorvoshoz vinném, hogy nézze meg a chipjét, nem pedig elvinném az otthonától 40 km-re! Kicsit naív is voltam, hogy biztos megtaláljuk, de sajnos most nem így áll a helyezet.:(
nem okvetlenül. elég kevés kutyában van chip. :-(
írtam ki egy ilyen szavazást, megnézheted az eredményt.
mégis hogy mondaná meg, hogy merre van? nem gps az....
Köszi, én is remélem! Jó lenne, ha megint itt lenne velünk.
A netboard-on is a rendőrséget ajánlották. Egyenlőre, majd kiteszünk olyan plakátot, hogy jutalom meg rendőrségi feljelentés...
Drukkolok,hogy mielőbb elvigyék állatorvoshoz. Reméljük,ha már lopósak,legalább a kutyussal szemben van felelősségérzetük.Remélem hamarosan visszakerül hozzád.
De a chip száma megvan! De az állatorvos csak körözést adott ki annak alapján! Ami azt jelenti, hogyha ők elviszik állatorvoshoz, és ő leolvassa a chipet, akkor tudni fogja, hogy ez a kutya el van veszve! Meg a mi adataink lesznek ott, tehát nekünk fog szólni, hogy valaki bevitte a kutyát.
Nem adott neked a doki számot,? Úgy néz ki,mint a kajákon a vonalkód tulajdonképpen az is. Azt beüti a gépébe és megjelenik, h a kutyuka merre van.
nem tudom, ilyenről még nem hallottam...
a chip száma neked is megvan?én kaptam kb. 4 db-ot.
Mondta a doki,ha elcsavarog a kicsikém, vigyem be, ő 1 perc alatt megmondja,hol kóborol a kutyikám. nálatok nem így működik?
allat.info-n fent van, netboard-ot nem ismertem. Köszi, felteszem oda is, hátha tudnak segíteni! Van aki 5 hónapja keresi a kutyáját...:( nekem eszembe se jutna megtartani másnak a kutyáját, főleg fajta tisztát, akiben nagy valószínűséggel chip van.
További ajánlott fórumok: