Könyvbe szeretném leírni a keserves és álszent életemet. Kihez kell forduljak? (beszélgetős fórum)
Hat, ha olcson akarod meguszni, akkor javaslom, keress egy raero egyetemistat. Vagy egy magyartanart. Mondjuk egy bolcsesz szakosat, ok eleg human beallitottsaguak, egy mernok biztosan nem fog ilennel fogllakozni, de egy bolcsesz akar meg elvezheti is a dolgot. Talalkoztok, leultok, elmondod mit szeretnel. Aztan meselsz, meselsz ahogy jon a sajat szavaiddal. O jegyzetel, aztan par het mulva jelentkezik mondjuk az elso par fejezettel. Megnezed, elolvaosd, ez az-e amit akartal. Nem lesz az, mert mindenkinek egyeni stilusa van az irasban is, nyilvan nem ugy fogja megfogalmazni, ahogy Te akarod. De ha nincs tehetseged az irashoz, akkor ez van, nem lesz tokeletesen az, amit te elkepzelsz, de valami olyasmi. Szoval, ha mukodik a dolog, meg leultok parszor, Te meselsz, o jegyzetel, aztan keszulnek az ujabb fejezetek.
Persze ezt ingyen senkitol nem varhatod, de olcsobb lesz, mint egy profival megiratni.
Hogy penz lesz-e belole? Hat ki kellene adni. Persze a jogdij nem csak teged illet, hiszen az o munkaja, de a Te alapotlateted, tortneted. Konyv ma mar 2500-3000 Ft alatt nem kerul a boltokba, szoval eleg szinvonalasnak kell lennie. Nagyobb kiadonal lektoralas, tordeles nyomda pl. 1500 peldanyra 1 milla, ha ezt eladjak, a jogdijakbol majdnem visszajonne, de ugye Te nem egyedul birtokolnad a jogdijakat, tehat nalad tobbet kellene eladni.
Figyi!
Én nem röhöglek ki.
Azt mondod, hogy te nem tudod stilisztikailag megfelelően megfogalmazni azt, amit közölni szeretnél?
Két eszközöd van arra, hogy elmond amit akarsz úgy nyersen, ahogy "kijön".
1. Egy word dokumentumban leírod.
2. Egy diktafonra rámondod, amit szeretnél.
Ennyi.
5 % a tied.
:)
Én dupláért, de mindkettőtökénél jobb lesz.
:)
Én fele annyiért megírom mint Bethsabé :D
Amúgy meg nem megírni akarja, hanem megíratni. :D
Szóval szeretnél egy könyvet megírni tehetség és minden nélkül. Végül is lehet ilyet.
Egy átlag újságíró (egy no name) mondjuk 10-15 ezret megkap egy cikkért. Tegyük fel, oldalas egy szépen szedett magazinban, akkor számolj 1500 leütéssel. Ez alatt szerintem ne számolj, bár nem tudom, hogy egy kisregényért mennyit kér egy író. Ha kész, megkeresed a kézirattal a kiadókat. Magánkiadásban ezres léptéknem kemény borítóval képes album az milliós tétel. Szépen írsz a nyomdáknak, és megkérdezed, hogy ennyi-annyi oldal, ilyen-olyan papír minőség, fűzés vagy ragasztás, példányszám, és adnak egy árat. Ha ez segít, Szlovákiában is érdemes érdeklődni, ha árérzékeny vagy.
Még egy kérdés: ugye ezt nem gondoltak komolyan? :D
További ajánlott fórumok:
- Hova forduljak, ha a párom exe tönkre akar tenni minket, gátol a pici sétáltatásában?
- Bírósági ítélet ellenére az apa egyáltalán nem fizet gyermektartásdíjat. Hova forduljak?
- Mit tegyek, kihez forduljak?
- Leégett a házam, most hova forduljak?
- Kihez forduljak ezzel az erős szőrösödéshez és hajhullással? Lassan kopasz vagyok :(
- Szemölcsök rossz helyen - Hogyan tudnám én eltüntetni őket vagy kihez forduljak vele?