Könnyű ma elhelyezkedni dajkaként? (beszélgetés)
Ja,kifelejtettem,hogy már kertészek sem nagyon vannak,mert a nyugdíjas állások megszűnnek.Ugyanis nyugdíj mellett már nem lehet dolgozni.
Ezért a dajka a kerti munkálatokat is maga végzi-ami nem kis feladat.Télen havat lapátolni,ősszel lombokat szedni,stb..
Azért végeztem el,több,mint 100 ezerért a tanfolyamot,mert az igazgatónő,ahova a lányom jár- megígérte,hogy lesz állás,ne aggódjak.
Ez egy éve volt.Márciusban végeztem,és azóta sincs állás:((
Leépítések vannak-az önkormányzatnak nincs pénze.Most az lesz,hogy egy dajka fogja ellátni a másik két ember munkáját is ugyanazért a pénzért:oo
Hiszen a konyhás állások folyamatosan szűnnek meg.
A dajka fog takarítani,mosogatni,ételt átvenni-öltöztetni,stb..Annyi idő sincs,hogy az illemhelyre elmenjen.
Ez van ebben az országban-egyre több leaz a munkanélküli.
Ha beszélnék egy-két nyelven,már rég elmentem volna külföldre.
Köszi a véleményeket...
Egyébként Budapesten élek.
Attól függ melyik megyében. A keleti régiókban az önkormányzati intézményekben létszámstop van érvényben már jó ideje, és a dajkákat ha pótolni kell, közmunkásokkal pótolják. Egyházi ovikra, bölcsikre, vagy magánovikra persze ez nem vonatkozik. Abból nem tudom mennyi van a környezetedben.
Viszont ez egy olyan szakma, amivel szerintem nem jársz rosszul..ha most véletlenül nem is, de évek múlva is hirtelen jól jöhet.
Sziasztok!
Tapasztalatokat, véleményeket szeretné kérni tőletek a tanfolyamról, munkáról stb..
Könnyű ma elhelyezkedni dajkaként?
Előre is köszönöm mindenkinek...
További ajánlott fórumok:
- Ha elhelyezkednék egy üzletben vezető beosztásban, akkor az ott eltöltött idővel kiváltható egy kereskedő-boltvezető tanfolyam?
- Szerintetek ezek közül melyik tanfolyammal nagyobb az esély az elhelyezkedésre?Pénzügyi-és számviteli; Virágkötő; Kéz-és lábápoló+műkörömép.
- Vendéglátásban dolgozók fóruma - avagy milyenek manapság a lehetőségek, pénzkereset, elhelyezkedés, stb.:)
- Szerintetek HR-es diplomával hogy lehet elhelyezkedni külföldön?
- Ha van olasz nyelvizsgám, Magyarországon hol tudok vele elhelyezkedni?
- Általános ápoló és asszisztensi végzettséggel manapság könnyű elhelyezkedni?