Könnyen készíthető mesetorta ötleteket szeretnék (beszélgetés)
Mit szeret a kislányod? Abból kell kiindulni, a többi csak marcipán és fantázia kérdése.
2 tortát készítettem eddig, egy vonatot és egy kamiont, bár antitalentum vagyok a sütemények terén.
A kislányomnak kastély tortát tervezek majd, aminek az alapja egy négyzet alakú tortalap, rajta 3-4 állított piskótatekercs.
A díszítés színezett marcipán lesz, még nem találtam ki, de sok képet lehet nézegetni a google kép keresőben, ha rákeresel pl. a castle cake szavakra.
Ha pl. a katicát szereti, akkor a kerek torta alapra keksztekercs masszát kell halmozni, hogy félgömb alakja legyen és lehet máris piros marcipánnal bevonni, díszíteni.
Macifejet egy sima kerek tortalapból is lehet csinálni.
Elszántság kell csak. :)
Nemvagyok jártas egyáltalán. Nagyon néha sütök.
Nem ismerek olyan szokboltot ahol lehet kapni formát. :( Nógrád megyei vagyok amúgy.
találsz egy két figurás tortát..
de egyszerüen elkészthető katica vagy lepke formájú torta, esetleg kastély.... vagy szakboltban vásárólható igényednek megfelelöen forma, pl: kutya,cica pikácsu....
További ajánlott fórumok:
- Otthoncsinosító kreatív ötleteket kérek, vidám, meleg fészket szeretnék
- Mai menü, avagy nyújtsunk ötleteket a tanácstalanoknak...
- Második babát szeretnénk! Ötleteket várok, hogy lány legyen...
- Mit ebédeltél ma? Ötleteket gyűjtök a havi ebédtervemhez
- Budapestről vonattal könnyen megközelíthető, gyógyfürdő/strand, 1 nagymama, két 7 éves unoka, augusztusban 1 hét. Helyszín-ötleteket várok..
- Könnyen nemezelődő, göndör hajra keresek fésüléskönnyítő ötleteket:)!