Komplex ügyintéző?! (beszélgetés)
Nem írtad eddig, de nekem mindegy.
Ki nézett le?
Tudod, mindenki úgy tanul, hogy kérdez.
Persze te vagy a kivétel.:)
Az meg költői túlzás, hogy semmihez se ért.
Látszik, irigy vagy.
Örülök, hogy nem ismerlek.:)
A lényeget nem írtad: hogy mérlegképes könyvelőid és adóügyintézőid is van. Szerintem ez fontosabb, mint a "komplex ügyintézői". Akkor itt nem a végzettésgről van szó, hanem tényleg arról, hogy "kedvelik" a kolleganődet. Ha viszont ilyen jó végzettséged is van, szerintem találsz jobb helyet is, ahol elismerik a szakmai tudásodat.
Ez mindenből az alap volt. Persze akkor még jobb volt a képzési rendszer, ezerszer jobb oktatást kaptam, mint az OKJ-s képzéseimnél. De már akkor megmondták a tanárok, hogy erre építeni kell, önmagában kevés, és normális ember épített is, fokozatosan. Mindegy, nem gondoltam hogy itt is egy ilyen ártatlan kérdés előhozza a "mit akar a tanfolyamjával" lenéző hozzállást.
Kedves vagy... ahogy írtam azóta már több szinten továbbképeztem magam, még mérlegképes könyvelőim is van, és felsőfokú adóügyintézőim. OKJ-s. Nem arról van szó hogy elavult képzettséggel akarok előbbre jutni. Nem is értem mire gondoltál, hiszen egy barátnőm aki szintén velem végzett anno, még mindig "csak" ezzel a végzettséggel dolgozik, és itt bizony neki is évente meg kell újulni, jogszabályokat, változásokat lekövetni.Jelenleg egy könyvelőiroda nélkülözhetetlen embere. Persze, hogy nem azok már az adójogszabályok, egyebek amik huszonéve voltak.
Én lenézés helyett csak kíváncsi voltam arra, hogy minek felelhet meg ez ma. És nem ezért "utálom" a kolléganőt, hanem azért, mert valóban semmihez nem ért,minden kérdéssel hozzám szalad, de a menedzserasszisztensi végzettségre hivatkozva, a hátsója alá nyúlva tolták feljebb, mert az igazgató nagyon "kedveli".
Pont a használható része avult el a tanfolyamodnak. Marad az adminisztráció és a gépírás... Hát, én gépelni pl. heti 5 órában tanultam 4 évig.
Persze, pláne az adó, pénzügy, számvitel területen. Egyébként ilyen óraszámban ennyi mindent normálisan megtanítani nem lehet.
Mindenből egy kicsi persze, de ezzel már kitörölheti a ... követni nem lehet olyan gyorsan változik minden.
Így is van. Akkor még nem is volt OKJ, amikor te ezt megcsináltad. Lövésem sincs milyen szintű végzettség lehet.
Valamilyen adminisztratív munkához jó, de szerintem ez mindenből egy kicsi...
Igazuk van.
Bármit mondasz, a tied idejétmúlt.
Az adó köszönő viszonyban sincs azzal, amit anno tanultál, a TB se nagyon, és a számvitel is totál új.
Miért kell ezért a csajt utálnod?
Maximum a megnevezés avult el, nem a képzés. Kollégnőm a menedzser asszisztens tanfolyamon ugyanilyen oktatást kapott, kivéve a számvitelt, az nem volt a tananyagban neki. De ő már OKJ-s, én pedig még természetesen hagyományos bizonyítványt kaptam. Őt kiemelték, nekem meg küzdenem kell az igazamért, hogy ugyanolyan képesítésem van. Ami nagyon fáj, hogy én 25 éve dolgozom, dolgoztam a legkülönfélébb cégeknél, képeztem magam folyamatosan egyéb területen is. Ő meg felszolgáló volt, és 4 éve végezte el ezt az iskolát, ami a teljesítményét tekintve inkább OKJ-s kávéfőző tanfolyam lehetett. Mégis most arra hivatkoznak hogy magasabb képesítéssel rendelkezik.
Köszönöm, de az biztos hogy nem, mert az már anno is volt, és az én számviteli képesítésem nem olyan magas fokú.
Pénzügyi-számviteli ügyintéző OKJ 54 344 01
Szeretnék segítséget kérni. 1991-ben elvégeztem egy 240 órás komplex ügyintéző tanfolyamot. Adó- és jogi ismeretek, adminisztráció, gépírás, pénzügy-számvitel volt a tananyag, ebből szereztem középfokú képesítést. Ez szerintetek ma milyen képesítésnek felelne meg? Próbáltam az OKJ-s jegyzékben keresgélni, de nem találtam ilyet. Köszönöm előre is a segítséget:)
További ajánlott fórumok: