Kókuszkrémes fehér piskótatekercs recept
A Kókuszkrémes fehér piskótatekercs hozzávalói:A piskótához
9 tojásfehérje
12 dkg cukor
csipet só
12 dkg finomliszt
5 g sütőpor
A kókuszkrémhez
50 dkg mascarpone
12 dkg porcukor
10 dkg kókuszreszelék
A Kókuszkrémes fehér piskótatekercs elkészítési módja:
A sütőt 180 fokra melegítjük, a tepsit sütőpapírral béleljük. A tojásfehérjét keményre felverjük. Hozzáadjuk a porcukrot és a sót, majd habverővel még 1-2 percig verjük. Sima, fényes habot kell kapnunk. Fakanállal óvatosan beleforgatjuk a lisztet, amiben előzőleg elkevertük a sütőport. A masszát egyenletesen a tepsibe simítjuk, sütőbe toljuk és kb. 15 perc alatt megsütjük. Vigyázzunk, hogy ne süssük túl, mert egyrészt nem lesz hófehér a piskóta, másrészt feltekerésnél könnyebben törik. A megsült piskótalapról azonnal lehúzzuk a sütőpapírt és egy másik sütőpapír vagy konyharuha segítségével még melegen feltekerjük. A krém hozzávalóit kikeverjük. Kb. kétharmadát a kihűlt piskótalapra kenjük, majd újra felcsavarjuk. A maradék krémmel bevonjuk a tekercs felszínét és megszórjuk kókuszreszelékkel. Azonnal szeletelhető.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2017. jan. 18. 17:26
A kókuszkrémes fehér piskótatekercs elkészítési módja és hozzávalói.