Kiút a miómákból (beszélgetés)
A cikk, amelyhez ez a fórum nyílt, már nem aktív.
Köszi!
Sajnos igen sok múlik az orvosokon és nem mindenki áll a helyzet magaslatán.
Kívánom neked, hogy ez az állapot örökre megmaradjon! :)
Egyet viszont nem értek. Mát évtizedek (!) óta nem szokták a mióma miatt az egész méhet eltávolítani. Miért járattak veled az orvosok ekkora kálváriát eveken át?
Már régóta léteznek olyan műtéti eljárások, amelyekkel megőrizhető a méh, akár teljes egészében. Nem is értem, milyen orvosok kezében voltál, akik a laparoszkópiás műtétről még csak nem is hallottak. A nőgyógyászom például kizárólag így műt bármilyen miómát, ezzel abszolút megőrzi a méhet.
Örülök, hogy azért végére találtál egy jó dokit, aki nem ragadt le a 70-es évek színvonalán, és ezáltal esélyt adott neked egy boldog, egészséges életre. :)
Részvétem a szenvedéseidért, és gratula a kitartásodhoz, a boldogságodhoz.
Jó hogy megírtad a cikket, mert a fő témáján kívül is van fontos igazságtartalma:
„meg vagyok arról győződve, hogy a stressz, a lelki okok nagyban hozzájárulnak a testi betegségek kialakulásához”.
Nos, azóta eddig nem.
Köszönöm és rám is fér a jó kívánság, hiszen nincs garancia a jövőre nézve, csak a hit és a remény - meg a szeretet! :)
Azóta nem jelentkeztek újabb miómák egyáltalán?
Örvendetes a történeted, minden jót a továbbiakban is!
Viszont ha a menstruációd nem problémamentes, ha erősen görcsölsz, ha komoly fájdalmaid vannak, ha túl bő a vérzésed és ennek következtében vashiányos vérszegénységed van, majd egyre súlyosbodó tünetek jelentkeznek, akkor érdemes elolvasnod az én történetemet.
A cikk, amihez ez a fórum nyílt, már nem aktív.