Kismamaként aranyérrel.. (beszélgetős fórum)
Terhesség alatt és a szülést követően szerintem a Hemor-Rite a legjobb, ez egy krioterápiás eszköz, hatóanyagmentes, úgyhogy veszélytelen a magzatra és az újszülött csecsemőre is, nyugodtan lehet a használata mellett szoptatni. Egyébként semmiképpen nem érdemes elhanyagolni, mert ha nem kezelik rendesen az aranyér állandósulhat és egyre súlyosabbá válhat.
És még hol vagyok a szüléstöl... de az aranyértöl nagyon félek, hogy visszajön.
Ezt ismerem én is, nálam bevált! Nemsokára újra szükségem lesz rá sajnos, csak jó lenne nem ízesítettet találni.
Hi! En a svedcseppre eskuszom :) Minden wczes (pisiles utan is) utan kis vattapamaccsal beecseteled. Nekem szules utan brutalisan kijott az aranyerem, svedcseppel kb 1 het alatt teljeseb kikezeltem. Egy ismeros ajanlotta, aki mar sok kenocsot kiprobalt, de semmi nem hatott es mar muteni akartak. A svedcsepp teljesen meggyogyitotta. Ja az elejen egy picit csipni fog.
35+3..jövöhet szerdan tudom meg h sima v csaszar lesz-e.A popo jobb,de messze van a jo-tol
Hányadik hétben jársz most?
Ne aggódj a szülés miatt, minden rendben lesz!!
Nekem orvos tekinteteben kisebb a szegyenerzetem..nekik ez a dolguk ezert tanultak..
A szeklet milyenseget pedig igen sok tenyezö befolyasolja,de taplalkozasra valo odafigyelessel jol kordaban tarthato.
Viszeres az egesz csaladom,de aranyere senkinek sincs..
En most a mielöbbi szülesben remenykedek es utanna meglatjuk.
Nagymamaként is aranyérrel! Fontos, a hajlamosító tényező. Aki visszeres, az általában aranyeres is! Van, hogy csak a szülés (megerőltetés) hatására alakul, az szépen örökre be is gyógyulhat! Tapasztalatom szerint az elhanyagolt/rossz székelési szokás következtében+hajlam, na az végig kísér. Kellemetlen, zavaró, idegesítő! A lelkiekkel úgy van összefüggésben, hogy a magábafordult,önmarcangoló,nem kibeszélő természetű egyének inkább székrekedéssel, míg az ellenkező tulajdonságokkal rendelkezők hasmenéssel reagálnak a stresszre, a változásokra. Segít az aranyér állandósulásában is (persze orvoshoz még nem merészkedtem).
En jövöhet szerdan tudom meg,h hogyan szülök..Ha nem fordul be csaszar lesz..:-( Igy fajni fog fent is es lent is..:-(
Az első szülésemnél nekem is kijött!Most várom a második babámat!Folyamatosan kinn van.Szerencsére eddig nem fáj...de azért mégis zavar!És szülés után nem a varratom fájt,hanem az aranyerem!Ettől az egytől félek most is... :(
Na ilyen esetben megmüttetnem es onnantol az intimtorna a minimum..de meglatjuk.
Sziasztok!
Nekem is terhesség alatt jött ki.Én is a Mastu krémet használtam.Féltem is hogy mi lesz a szülésnél,de aztán császár lett.Utána azt hittem el is felejthetem.Hát nem.Azóta is kijött.
Egyszer futok csak végig mezítláb a házban,máris borítékolhatom az aranyeret.
Hat remelem,h szüles utan mar lesz ami lekössön es akkor mar talan gyorsabban is javul,de addig meg ki kell huzni..bar ha nem fordul be akkor tuti lesz mas ami megossza a nyügöket.
Aztan kicsi cicam majd karpotol.
Bonyolult történet. Van egy méhfejlődési rendellenességem és sajnos nem a saját dokim műtött. Az ügyeletes pedig úgy gondolta,hogy neki egyszerűbb így. Az már mellékes volt,hogy így a sebem baromi lassan gyógyult és komplikációk is adódtak.
Függőlegesen vágtak? Miért?
Szerintem is meg lehet szokni, főleg ha épp nem fáj/vérzik/viszket.
Hülyén hangzik,de megszokod valamennyire...Engem csak amiatt zavar előre is,mert a Detralex szopi alatt nem szedhető. Szóval a szülés utáni időszak vár megoldásra majd. Ha megszülsz, a babával leszel elfoglalva,kevésbé a saját bajaiddal. Legalábbis én így voltam. Köldöktől függőlegesen végig voltam vágva, menni sem bírtam,de az sem érdekelt már akkor,nemhogy az aranyerem.:-)
No pont ez volt a forum inditasanak oka..hogy ez mit okoz lelkileg es idegileg..A kezelesröl annyi minden van fent es ki kell sok mindent probalni,de az amikor ugy telnek a napjaid oraid,hogy ezen kattogsz es ,hogy mi lesz föleg szülesnel es utanna ez engem kikeszit.
Nem tudok akarmit felvenni,mar a parommal tavtarto parnaval alszunk...stb
Itt Skóciában kapható egy nedves törlőkendő, Preparation-H a neve. Otthon állítólag az a Sperti nevű krém hatóanyaga. A törlőkendő tartalmazza,nem kell külön kenni. Ha érzem,hogy kezdődik valami, rögtön használom. Azóta oké. Én is babás vagyok,tartok a későbbiektől...
Nem tudom ismeritek-e a Detralex tablettát. Vénás megbetegedésekre van és aranyeres rohamra. Terhesen nem tudom szedhető-e, de én használtam nem terhesen. Hosszú távon az az egy segített,erősíti az érfalat. Ha minden kötél szakad szülés után,műtét előtt érdemes egy esélyt adni neki.
Psyllium husk a latin neve.Hidd el könnyít az aranyéen is, nagyon jó a beleknek.
Vannak jó kúpok is, használd minden nap, vagy pl. a kamillás ülő fürdő.
Ja, ott vagy?Biztos ott is van, ez alap dolog a bioboltokban.Csak le kéne fordítani.
Szeklet gondom nincs,az müködik rendesen..es nem tudom,hogy itt nalunk/nemetorszag hogy talalom ezt a valamit meg
Az nincs,csak rosz helyen van es a belsö nyomastol nem tud keringeni a ver,igy csak fajdalomcsillapitas van es kis szerencsevel javulhat,de nem akar.
Vagy borogassa lapulevéllel.
Disznózsírral kend és gyönyörűen eltűnik 2 nap alatt.Nem hiába,valamit tudtak az őseink.
Ja, még annyi: ez az alapanyaga annak a halálra reklámozott 30 ezerFt-os rostnak, amit annyira hirdettek pár éve.
Bioboltban 1100Ft, egy embernek 2 heti adag.
Van egy ötletem, hátha segít!Van egy rost, amit bioboltokban lehet kapni, de neten is meg lehet rendelni.
Útifű maghéj.Egy pehelyszerű anyag, amiből 1 evőkanállal kell tenni egy pohár vízbe.Azonnalm duzzadni kezd, gyorsan meg kell inni.Ez nagyon jót tesz az emésztésnek.Kitakarítja a belek falát, rendezi a székletet.Szinte nem is kell wc papír, ha ezt minden nap fogyasztod:)
Szóval kényes téma, de a kaki normál állagú lesz, ami fontos az egészség szempontjából.
Én azért kezdtem el, mert valaki nagyon rábeszélt, mondván rengeteg a vastagbélrák manapság, ez megelőzi.Mi azóta mindennap reggel fogyasztjuk, gondolom, mivel a székletürítést segíti jó az aranyérre is.
Doki mit mond az aranyérre?Trombus is lehet benne...
10 éve van aranyerem..kettő kivül ,három belül...a doki nem ajánlja a műtétet...csak akkor ha nagyon nagyon indokolt már...mert sok esetben kiújulhat.Kúp krém nem sokat ér...nekem még soha nem ment vissza egyiktől sem..még a proktológusom által felírttól sem...Gyűrűzni lehetne,de még várni lehet vele...a lézeres műtétekről sok rosszat hallottam...de biztos vannak jók is.:-)Kitartást!
Bocs, a rengeteg hibáért...
További ajánlott fórumok: