Kisgyerekes szülőkre mennyire igaz ez? (beszélgetés)
Én is régen voltam kisgyerekes, de csak nagyon ritkán kaptunk el tőle bármit.
A bárányhimlőt nem, bár kicsit tartottam tőle, mert én kétszer voltam, így azt hittem, hogy ez ellen nem tudok védekezni;)
A náthát sem.
A hányós-hasmenéses vírust a férjem időnként elkapta, én sosem.
Ja, a kovidot tőle kaptuk el, bár akkor már felnőtt volt.
A kovid óta sem lettünk gyengébbek. Én pl. 2019-ben voltam utoljára megfázva, azóta egyszer kovidos voltam, de nem megfázásos tünetekkel.
Szerintem Timycatnak igaza van. A mai fiatal felnőttek nem tudnak erősek lenni/megerősödni, mert nem tudnak egészségesen étkezni. Azért mi még ettünk olyan párizsit, ami húst tartalmazott, hogy mást ne is említsek;)
A sok vitaminnak csúfolt bogyók is gyengítik az embert. Nem a vitamin tartalom a hibás, hanem a vivőanyagok, amik beteggé teszik az embert annyira, hogy úgy érezze kell még több vitamin, amitől egyre gyengébb lesz...
Bevándorlók? Óvodások "munkaidőben" elpattannak Fekete-Afrikába?
Vagy mire kell gondolni?
Nem ebolaról, maláriáról, meg dengue lázról van szó...
"De, valami változott az utóbbi pár évben az tuti"
Hogyne, a sok bevándorló hoz egy csomó olyan betegséget, ami eddig felénk nem is volt!
És ne feledjük, hogy a magyar emberek is egyre szabadabban, egyre messzebb és egyre többször utaznak külföldre is!
Egy ideig, én is elkaptam mindent, ami az óvodából hazajött betegség volt!
Az iskola időszakára ez már elmúlt!
Passz, én fiatalon voltam anyuka, gondolom ez is számít, így engem nem igazán téptek meg a gyereknyavalyák. Férjem a torokfájást viszont mindig elkapta, fosás-hányást néha. De komolyabb problémák nem voltak, se a gyerekkel, se velünk.
De, valami változott az utóbbi pár évben az tuti, a most kisgyerekes szülőktől olyan betegségekről, nyavalyaláncról, szövődményekről hallok, ami az én gyerekemnél (nemrég múlt 16) nem volt, pl hetekig tartó folyamatos betegség, vagy a lánc hogy influenzából, skarlátba,lepkehimlőbe, fosós-hányos nyavalyán át újra skarlát, kötőháryta gyulladással 😕
És ezt becopják sorra a szülők is.
Nálunk szerencsére nem volt ilyen.
Persze, ha egyikünk hazahozott valami vírust, jó eséllyel végigment a családon, de ritkán voltunk betegek, és nem viseltük rosszabbul, mint korábban, vagy mint a gyerekek.
Nekünk a gyerekek a hányás-hasmenést hozzák haza felváltva.
A legutóbbi volt a legdurvább, a 10 hónaposból is sugárban jött a kaja.... na azt a néhány napot míg ő jobban lett, senkinek nem kívánom.
Errefelé amúgy decemberben és tavasszal is skarlát járvány volt, egyszer sem estünk bele szerencsére. Először iskolában, aztán az oviban. Nyilván a testvérek hordozzák ide-oda.
De lepkehímlőt pl mindkét gyerek néhány hét eltéréssel benyalta, szóval kb nem a nagy fertőzte át a kicsit, az simán az oviban szedte össze.
Minket ez nem érintett.
Náthát még sohasem kaptunk el tőlük, ha betegek is vagyunk, az tőlük független.
Igen, sok új vírus jött be a képbe, emiatt a betegségek is máshogy zajlanak, elnyúlnak stb.
Erősítsd az immunrendszered.
Ha erős az immunrendszered nem vesz le a lábadról semmilyen betegség.
Sportolj, étkezz egészségesen, aludj megfelelően, szedj időszakonként vitaminokat.
Én sosem szoktam beteg lenni, bárki is bármilyen beteg a környezetemben, viszont az elmúlt pár hónapban furcsán és hosszú ideig megmaradt a náthám, szedtem is rá ab-t, kétszer is.
Tudni kell, hogy covid óta sokminden megváltozott, még egy egészségesebb, jó immunrendszerű embert is megviselhetnek ezek az új vírusok.
Szia!
Én mindent elkaptam a gyerekektől, még olyanokat is, amit kisgyerekkoromban utoljára (pl. fülfájás). A legrosszabb az volt, amikor a gyerek 2-3 nap után jól volt, én meg kínlódtam egy hétig.
További ajánlott fórumok:
- Segítségeteket szeretném kérni!!!Hogy a fenébe kell úgy bevásárolni, hogy hónap végén is maradjon? 4 fős család, két kisgyerekkel!
- Miért puszilják szájon a kisgyerekeket?
- Ha egy kisgyereknek gond van a lábával, és forditva kell húzni a cipőt, mennyire biztos a gyógyulás?
- Igaz az, hogy a kisgyerekek látják az emberek auráját?
- Mennyire található olyan munkahely, ahol figyelembe veszik az egyedülálló, kisgyerekes szülő igényeit?
- Hol találok igazán jó minőségű pamut kisgyerekzoknit?