Mennyire található olyan munkahely, ahol figyelembe veszik az egyedülálló, kisgyerekes szülő igényeit? (beszélgetős fórum)
Családbarát ország vagyunk, állítólag...
Ahol még valódi részmunka is csak mikroszkóppal található.
Ez, az a kérdés, amire lehetetlen válaszolni.
Tény nem gyerekbarát egyik munkahely sem. Mindenhol morognak szinte, ha valakinek beteg lesz a gyereke. Részben jogosan, mert inkább kevesebb a létszám, mint több és ha valaki kiesik muszáj elvinni annak is a munkáját.
Hát nem egyszerű, nem tudom hogy leszünk sajnos. Helyben kell vmit találnom.
Persze vihetném ha lesz munkahely a közelbe oviba de mi van ha más munka lesz akármi miatt? Akkor mindig irassam át? Hát nem tudom...
😞
Régen is létezett korkülönbség a testvérek között, de adott esetben az anya és az óvoda egyeztetett.
Nem azt mondom, hogy feltétlenül biztonságos volt, de akkor a veszély is, a forgalom is talán kisebb volt.
A mai ovikat persze már nem ismerem, csak ötletelek, hogyan lehetne megoldást találni ilyen esetben.
Ez nem mázli, hanem így tudta megoldani, mert így 8 előtt 5 perccel beviszi a gyereket az oviba, ő beér így 8-ra dolgozni, majd amikor végez, még emberi időben fél és 5 között érte megy és együtt mennek haza.
Ha a lakáshoz közel íratja be, akkor rohans lenne az élete és nem tudna végig dolgozni, ahogy kellene.
Ha találnál olyan munkát, amit otthonról is végezhetsz néha. Nagyon nehéz részmunkát találni.
Attól függ, mi a végzettséged. A munkahelyek ritkán vannak tekintettel a dolgozóikra...
Abból nehezen éltek meg, de még az lenne a legjobb megoldás.
Aztán csak kinő az a kicsi is az oviból.
Itt nem adják oda a testvérnek a kicsit, 12 éves ő is én se szeretném ha ő hozná el.
Remélem lesz helyben vmi részmunkaidős.
Én arra gondolok, hogy az ovit kellene jól megtalálni.
Pl. ahol kicsit korábban már van ügyelet, és beadhatod a kicsit.
Hazafelé talán a nagyobb elhozná. Esetleg egy ismerős szülő, a sajátjával együtt.
Sziasztok.
Nemrég egyedül maradtam 2 gyermekemmel (2,5 éves és 12 éves)
Már előre félek hogy találok úgy munkát hogy hozni vinni tudjam a kicsit az oviba.
Se rokon se barát se senki aki besegíthetne.
Pesttől 15 km-re lakunk.
Hogy lehet ezt megoldani?
Mennyire található olyan munkahely ahol figyelembe veszik az "igényeimet"? Nembeszelve arról tuti beteg lesz az elején a pici akkor otthon kell maradnom.
Tapasztalatokat várok akik hasonló cipőben vannak /voltak.
Köszönöm 😊
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek manapság mennyire gyakori, hogy a 30-as férfiak egyedülállóak?
- Mi a véleményetek a portálon található trófeagyűjtőkről és skalpvadászokról??
- Segítségeteket szeretném kérni!!!Hogy a fenébe kell úgy bevásárolni, hogy hónap végén is maradjon? 4 fős család, két kisgyerekkel!
- Miért puszilják szájon a kisgyerekeket?
- 30-40 éves egyedülálló fiúk édesanyjai figyelem!!
- Mi a furcsa abban, ha valaki hosszabb ideje egyedülálló és nem keres párt?