Kisfiam kisegeret szeretne. Tudtok segíteni? (tudásbázis)
A hörcsögök sem szeretnek párban lenni, magányos állstok. Viszont elég régen egy kisállatkiállításon elment a kedvem a táncoló egerektől, amikor azt láttam, hogy elpusztult társukat harapdálják! Vagy ették??? Vagy megölték? Nem tudom, mindenesetre nem vall túl sok intelligenciára és gusztustalan!
A hörcsögök 2-4 évi élnek, a deguk talán 8 évig is, sima egér 1,5-2 évig.
Az egerek nyugtalanok és hamar elhaláloznak. Szerintem beszéld rá a fiadat csuklyás patkányra! Tovább élnek, nagyon intelligens, szelíd, nyugodt, gyönyörű állatok, könnyebb kezelni őket a nagyobb méretük miatt. Ha ne adj isten megbetegszik, könnyebb neki gyógyszert adni. Az én egyik patkányomnak kisebb műtéte is volt. Sajnos az egérkékkel tapasztalatom szerint nem soka állatorvos foglalkozik érdemben.
Ha futtatjátok a lakásban, kevésbé tudnak elbújni a résekbe, mint az egerek. Az egerekkel ellentétben szeretik, ha foglalkoznak velük.
Megfelelő takarítás mellett szagtalan állatok. Ketrecben jobban érzik magukat, megfelelően tágas hely kell nekik. Mindent megesznek.
Számításba kell venni, hogy a legtöbb rágcsáló éjszaka aktív, hálószobában zavaró lehet. A rágcsálók nagy része társas lény, egyedül nem érzi jól magát.
Köszönöm az eddigieket.
Mindenképpen egeret szeretne, egyébként 12 éves, és már szerintem felvállalja.
Nála ez az egér dolog már az oviban kezdődött, amikor kierőszakolta, hogy egér legyen a jele, pedig az ovi erre nem volt felkészülve. Azóta van kisegér jel. :)
Terráriumba vagy ketrecben érdemes tartani? (Engem a takarítási szempontok is érdekelnek)
Köszi!
Mekkora a fiad? Kicsi gyerek kezébe még egér sem való (kisállatok közül), mert nem tudja rendesen megfogni, túl kicsi a keze hozzá.
8 éves kor körül már elég nagy hozzá, hogy gondozni is megtanulja a kis állatkát.
Nekem volt egyszer egy befogott háziegerem rövid ideig, hamar kézhez szokott, de később elengedtem. Az egérnek tényleg van szaga! Az aranyhörcsög hozzá képest szinte szagtalan és tovább is él, mint egy egér. Fiatal kishörcsöggel (nem félőset kell választani), hamar meg lehet találni a kontaktust. Nekem 10 évesen volt egy fiú aranyhörcsögöm, nagyon szelíd volt, sokszor levittem magammal a térre egy kicsit sétálni. Olyankor telitömte a pofazacskóit növényekkel. Volt, hogy a telekre is kivittem és egy kis bunkert csináltam neki a kertben és kiraktam. Berendezkedett, majd eltűnt! Ugyanis később vettem észre, hogy a meggyfa alól jött vissza, teletömte a kis pofáját a lepotyogott meggyel! Azért résen kell lenni, nehogy elkóboroljon vagy egy nagyobb állat megtámadja ilyenkor.
Szóval egér helyett az aranyhörcsögöt ajánlanám!
Szia!
Van egy
csíkos fűegér nevezetű állatka,sokkal helyesebb mint egy szürke egér,és ha kicsinek hozzátok szokik,nagyon szelíd lesz.A másik fontos szempont,hogy a többi rágcsálóval ellentétben,nem áraszt semmiféle szagot.Ára 500-1000 ft körül szokott lenni.Táplálása nem nehéz,nem költséges,csak elég szénát kell adni neki,klassz kis odút épít belőle,a kajatöbbletet elrejti.Jobb ha ketten vannak,társaslények,aranyosan törődnek egymással.A hörcsögökkel nincsenek jó tapasztalataim :-(
egyébként az eleségkén árult kisegerek között is lehettalálni kölyök példányt,nagyon jól megszelidül,aranyos jószág vállhat belőle is,de a hímeknek elég komoly egérszaguk lehet.
Szelíd kisegeret szeretnénk, felhívtunk néhány kisállattkereskedést, de mindenhol csak takarmány-egér van :(.
Tudtok esetleg helyet, ahonnan be lehetne szerezni???
Tapasztalatokat is szívesen fogadok. Köszönöm!!!
További ajánlott fórumok:
- Segíteni szeretnék! Mit tegyek?
- Tud valaki nekem segíteni? Fogyni szeretnék, csak nem tudom, hogy miket egyek, hogy fogyjak?
- 11 hónapos sokat betegeskedő kisfiamnak szeretnék valami immunerősítő vitamint, tudnátok segíteni?
- Karácsonyfa gömböt szeretnék dísziteni a kisfiammal! Tudtok segíteni, hogy mivel lehet?
- Kisfiam ballag az oviból és szeretnék tanítani vele egy verset, ami az ovónőknek és a dadának szólna.Tudna valaki segíteni?
- 3hónapos kisfiam képeiből szeretnék csinálni zenés videót! Valaki tudna ebben segíteni?