Kilónként mennyi édesítőszerrel kell eltenni a baracklekvárt? (tudásbázis kérdés)
A cukor kiment a divatból?
Mi? hogy nem egészséges? Kit érdekel, és ki állítja ezt? Finom...
Ez előtt 500 évvel hol használtak Steviát??
Egyébként meg mire ez a nagy egészségmánia?
Én imádok zsírban tocsogó oldalast falatozni este 10 után is. És a kávét is 4 cukorral iszom. 1000 éves tradíció, hogy cukorral csinálják a lekvárt. Miért kéne megváltoztatni? Értelem szerűen a cukorbetegek használják az édesítőt, mert muszály. De a tapétát kaparom, ha egészséges ember ilyeneken gondolkodik.
Én évek óta a diétás befőzőcukorral teszek el barack dzsemet.
Most az epret is megpróbáltam,isteni lett!
A barackot nem hámozom meg,héjával együtt kézi botmixerrel pépesítem és a megfelelő mennyiségü barackot a befőzőcukorral pár perc alatt készre főzöm.
Előtte elkészítek mindent:kimagozom a gyümölcsöt,az üvegeket tisztára mosva,tetejüket forró vízben tartva oda készítem....és főzöm,rakom....
Baracklekvárt szeretnék készíteni,de nem cukorral,hanem valamilyen édesítőszerrel,pl."zaharinnal".Van valakinek tapasztalata,hogy mennyit kell kilónként belepotyogtatni a lekvárba,hogy édes is legyen,meg ehető is.
Köszi,Jal.
További ajánlott fórumok:
- Stevia (sztívia) természetes édesítőszer
- Aspartam és egyéb édesítőszerek
- 2 éves korú gyermeknek szoktál adni Bolero italporból készült italt? Ugyebár édesítőszerrel készült...
- Miért zárkoztok el, egy új, de egészséges édesítőszer (növény) a Stevia kipróbálásától?
- Szerintetek melyik édesítőszer a legjobb, ami nem tartalmaz káros adalékokat?
- Az aszpartamot tartalmazó mesterséges édesítőszer tényleg rákkeltő hatású?