Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Kilónként mennyi édesítőszerrel kell eltenni a baracklekvárt? fórum

Kilónként mennyi édesítőszerrel kell eltenni a baracklekvárt? (tudásbázis)


2009. jan. 9. 19:21
Gondoljatok a cukorbetegekre is!
11. 036bf4cfe4 (válaszként erre: 6. - Cypern)
2009. jan. 6. 23:58
Azt felejtik el sokan hogy a kristálycukor a lekvárt tartósítja is míg az édesítők nem.
10. 036bf4cfe4 (válaszként erre: 7. - Szimba)
2009. jan. 6. 23:45
Én láttam rengeteg sovány embert aki nagyon beteg volt.
2008. okt. 8. 10:41
Én mindig folyékony édesítőt teszek bele, és csak a főzés végén, mert kicsit veszit az erejéből. Hogy mennyit nem tudom, mindig megkóstolom...
2008. okt. 8. 10:13
Kicsit eltér a blog témájától, de azért ideírom... ha az egészséges emberek "élettartamát" nézed, az elég jó... csak nézd meg, hogy az ázsiai népek meddig élnek és mennyire betegek a "modern" európaiakhoz képest...
7. szimba (válaszként erre: 6. - Cypern)
2008. okt. 8. 08:58
Egy túlsúlyos vagy elhízott ember nem biztos, hogy egészséges.
2008. okt. 8. 01:19

A cukor kiment a divatból?

Mi? hogy nem egészséges? Kit érdekel, és ki állítja ezt? Finom...

Ez előtt 500 évvel hol használtak Steviát??

Egyébként meg mire ez a nagy egészségmánia?

Én imádok zsírban tocsogó oldalast falatozni este 10 után is. És a kávét is 4 cukorral iszom. 1000 éves tradíció, hogy cukorral csinálják a lekvárt. Miért kéne megváltoztatni? Értelem szerűen a cukorbetegek használják az édesítőt, mert muszály. De a tapétát kaparom, ha egészséges ember ilyeneken gondolkodik.

2008. aug. 29. 11:50
ha Steviát használsz (ami egy természetes édesítőszer, ellentétben a mesterséges vegyileg előállítottakkal), akkor 1kg gyümölcshöz 1/2 kiskanál Stevia port javaslok az édesítéshez; finom és egészséges :)
2008. júl. 8. 16:17
Na ez a dolog engem is érdekelne, mert szeretnék szeder lekvárt és szeder szörpöt készíteni, de nem tudom mennyi édesítővel lesz jó.
2008. júl. 8. 15:10

Én évek óta a diétás befőzőcukorral teszek el barack dzsemet.

Most az epret is megpróbáltam,isteni lett!

A barackot nem hámozom meg,héjával együtt kézi botmixerrel pépesítem és a megfelelő mennyiségü barackot a befőzőcukorral pár perc alatt készre főzöm.

Előtte elkészítek mindent:kimagozom a gyümölcsöt,az üvegeket tisztára mosva,tetejüket forró vízben tartva oda készítem....és főzöm,rakom....

2008. júl. 7. 15:39
Mindenki úgy veszi a lekvárt a boltba?
2008. júl. 7. 15:31

Baracklekvárt szeretnék készíteni,de nem cukorral,hanem valamilyen édesítőszerrel,pl."zaharinnal".Van valakinek tapasztalata,hogy mennyit kell kilónként belepotyogtatni a lekvárba,hogy édes is legyen,meg ehető is.

Köszi,Jal.

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook