Ketchupos borda recept
A Ketchupos borda hozzávalói:8 szelet sertéskaraj,
20 deka nyers sonka,
20 deka húsos szalonna,
5 darab közepes ecetes uborka,
5 evőkanál ketchup,
4 dl olaj,
2 evőkanál liszt,
4 dl húsleveslé vagy víz,
kevés pirospaprika,
kevés bors
só
A Ketchupos borda elkészítési módja:
A hússzeleteket kiklopfoljuk, kicsit megsózzuk, olajban hirtelen kisütjük. Majd kisütjük egymás után az apróra vágott sonkát, szalonnát és uborkát is. Egy másik adag olajba beleteszünk két evőkanál lisztet, enyhén átforgatjuk, majd hozzáadjuk a ketchupot, a húslét, és összekeverve felforraljuk. Paprikával, borssal ízesítjük, és az egészet ráöntjük az előzőleg megsütött hozzávalókra. Lehetőleg vasedénybe tesszük, és az egészet előmelegített sütőben forraljuk körülbelül húsz percig. Rizzsel tálaljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Rozália, 2014. dec. 31. 19:46
A ketchupos borda elkészítési módja és hozzávalói.