Almás-hagymás saláta recept



egészséges, inkább savanykás alma
lilahagyma
trappista sajt
tartáros öntet
dió
Az Almás-hagymás saláta elkészítési módja:
Az almát megtisztítom, negyedelem, majd a magházat kivágom, de a héját rajta hagyom. Éles késsel vékony cikkeket vágok, amiket rögtön a kiszemelt tálba helyezek körkörösen, ízlésesen elrendezve. Az almacikkekre vékony karikára szeletelt lilahagymát rakok, 3-4 evőkanál tartáros öntetet locsolok, és meghintem reszelt sajttal. A sorrendet betartva addig ismétlem a műveletet, amíg a tálam engedi. A végén vastagon beterítem reszelt sajttal és egészséges, fél diószemekkel díszítem. A hűtőben legalább két órát pihentetem, hogy az ízek összeérjenek.
A hozzávalók a készítendő mennyiség függvényében tetszés szerint állíthatóak össze.
Nagyon finom.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: Rozália, 2014. dec. 30. 18:21
Az almás-hagymás saláta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.