Hagymás-sajtos pirítós recept
15 perc
570 kcal
8 szelet toast (pirítós) kenyér
10 dkg vaj
20 dkg reszelt trappista sajt
6 evőkanál tej
1 mokkáskanál mustár
1 lilahagyma
őrölt bors
só
A Hagymás-sajtos pirítós elkészítési módja:
A megpuhult vajat krémesre keverjük a reszelt sajttal és a tejjel, majd hozzáadjuk a mustárt, és borsot őrlünk bele. A hagymát vékony karikákra vágjuk, leöntjük forró vízzel, 5 percig állni hagyjuk, majd leszűrjük, lecsöpögtetjük, és hagyjuk teljesen megszáradni. A kenyerek egyik oldalát sütőben megpirítjuk, majd a másik oldalára kenjük a sajtos krémet, rárakjuk a hagymakarikákat, és forró sütőben sütjük, amíg a sajt teteje megpirul.
Kategória: Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei
A receptet beküldte: 573a840463, 2008. márc. 11. 21:16
A hagymás-sajtos pirítós elkészítési módja és hozzávalói.