Készülsz valami előzetes óvintézkedéssel a koronavírus miatt? (beszélgetés)
Akkor igen, bár én vizet nem cserélek, hanem van a forró flóraszeptes víz, először nedvesebbel, majd jól kicsavarttal felmosok. Felszárad, ekkor jön az illatos víz:D
Jól tocsogóssal csak a fürdőben szoktam, mert csak itt van kövem, mindenhol máshol laminált padlóm van, azt meg ugye annyira nem lehet áztatni...
Mármint a háromból 1, + ecet ugye? A teafaolaj hatását ismerem, ecetből csak óvatosan merek, mert az sem szagtalan.
A Domestosra nálunk jönnek a hangyák, komolyan. D
Használj inkább ecetet és illóolajakat. A Flóraszeptnek tényleg pusztító a szaga, ráadásul nem is éppen környezetkímélő.
Narancs, grapefruit, teafaolaj + ecet tökéletes megoldás.
Csak az új, klórmentes Flóraszeptben nincs klór. A régi, a mi "büdös", az jó, abban még van.
Jaj, akkor 3x kell végig menni, mert alapból 2x mosok fel, az első még nem kicsavart, több vízzel, a második kicsavarva. És akkor jöjjön az illatosítás? Meglátjuk. D
Én nedves törlőkendővel szoktam a kilincseket, villanykapcsolókat.
De én mindenhol azt használok, pl. portörlésnél is, épp ma volt soron.:)
Én tavasz óta mindig készülök egy kicsit.
Na nem 100 tekercs wc papírral, hanem kicsit több hús van a mélyhűtőben, több tészta, konzerv, olaj, stb.
Én mindig flóraszepttel mosok fel, majd amikor mindenhol megszárad áttörlöm illatos vízzel is. Tudod olyan felmosószerrel, amiből vannak különböző virágillatúak, stb.
Elvileg a flóraszept nem is jó, mert nincs benne klór;)
De én, pl. egy tálba minden reggel készítek egy flóraszeptes vizet és azzal áttörölgetem a kinti rácson a kilincset, stb.
Én se mosok fel többször.
Én nem mosok fel gyakrabban, mint szoktam, de akkor flóraszept, pedig nem szeretem a szagát.
Én is tartanám a távolságot, de tegnap a Spárban a nyakamba lihegett egy bácsi (bácsi, hát én 65. ő kb. 80) szóltam neki, hogy kicsit tartsuk már a távot, erre felhördült, hogy nincs a csík felfestve. !!:( Annál a pénztárnál valóban nem volt, de mondtam, mutattam, hogy mennyi a 2 méter.
Morgott, ráadásul k. lassan haladt a sor. De én meg azt mondom, ha valaki ilyen nagy boltba megy, szánjon rá időt. Interspár volt, nem is a kisebb Spár.
Mi is ritkábban járunk, vagyis csak a férjem jár boltba, heti 1x. Most jobban tartok tőle, mint az elsőnél. A héten még kell 1x mennem, aztán majd fodrász, amúgy bevackolok, úgyis utálom a telet.
WC papír nálunk mindig sok van, mosószer is, húst nem fagyasztunk, talán fél kiló csirkemell van néha.
Nem élek egyedül,otthon dolgozunk ill. tanul a lányom.
Biztos,hogy sokkal nagyobb körültekintés kell ahol eljárnak dolgozni,de az észszerűség határain belül.
Gondolom egyedül élsz.
Egy családban, ahol eljárnak dolgozni bizony nem árt a felmosás és a fertőtlenítés.
Február 25.-én indult el ez a fórum,amikor Olaszországban már boltokat zártak be.
Érdekes az első hozzászólásokat elolvasni. A szkeptikusokból lettek mára a legnagyobb élharcosok.
Két dolog változott az életemben a vírus kirobbanása óta,itthon vagyok,ha kimegyek akkor maszkban teszem meg. Én nem mosom a követ 3× naponta hypos vízzel,nem fertőtlenítek mindent észnélkül. Így sem könnyű,mert az addigi mindennapi rutinok nincsennek meg.
Vuhanról már januárban cikkeztek.
Lehet, hogy 31. előtt is, nem néztem meg mindent.
Átlagot vesznek. Nem ő találta ki, külföldi oldalakon is ezt olvastam.
Ezért van az, hogy a fertőzöttek száma exponenciálisan növekszik.
Trapiti feltette a naplójába a norvég statisztikát a betegszám emelkedéséről.
További ajánlott fórumok:
- Koronavírus fórum
- Terhesség koronavírus idején
- Aspirin Protectet javasolt valakinek az orvosa koronavírus fertőzés esetén?
- Ha valaki köhög, akkor biztos, hogy koronavírusos?
- A koronavírus korlátozásoknak, kijárási tilalmaknak van bármilyen hatásuk a születések számára?
- Kórházak a koronavírus időszakában. Mi az igazság?