Aspirin Protectet javasolt valakinek az orvosa koronavírus fertőzés esetén? (tudásbázis)
Nem marékszámra szedjük.
Nem hinném, hogy napi 1 db, néhány napig okozhatna gondot.
Ma megkérdeztem a dokit, hogy szedjünk e? Azt mondta, hogy nem kell. Semmi tudományos alapja nincs az egésznek.
Pihenjünk, szedjük a vitaminokat és ne féljünk. Túl leszünk rajta és kész.
A példád is mutatja, hogy több orvos mondja, hogy minek, ha nincs szükség rá (legyen az bármi, nem csak az aspirin protect), mint az, aki azt mondja, hogy hát döntsd el te magad (???).
Meg az is példád értékű, hogy nincs mindenkire egyformán érvényes, egyetemes érvényű hatás. Van, aki nem kap stroke-ot, van, aki igen.
Ezért nem éri meg kísérletezgetni.
És miért? Most akkor szedjem vagy ne?
És a gyereknek is adjam (3 éves)?
Ugye mi most koronások vagyunk. Fogalmam sincs mit kell tennünk...
53 éves vagyok, és 2-3 évvel ezelőtt az egyik doki azt mondta, hogy illene már Aspirin protectet szednem.
Kérdezgettem, és a szüleimre gondolva úgy döntöttem, hogy elkezdem szedni.
Nem egy drága gyógyszer és a férjem szedi már évek óta.
Egyszer nem volt receptem és írattam fel újat s kértem a háziorvosomat, hogy írjon fel dupla adagot, mert én is szedem.
Megkérdezte, hogy miért? Elmeséltem neki, hogy mit mondott egy másik orvos, erre közölte, hogy nincs olyan betegségem, amiért neki fel kellene írnia, vegyem meg vény nélkül, ha akarom szedni.
Szedegettem tovább, aztán jött egy fogászati beavatkozás, amit azért kellett eltolni 1 héttel, mert szedem ezt a gyógyszert. Ekkor abbahagytam a szedést és azóta sem szedem.
Nem rég voltam kardiológusnál (szeptemberben), megemlítettem neki, és ő is azt mondta, hogy nem kell szednem.
Tulajdonképpen hirtelen hagytam abba 2019. december 13-án, és elhiszem 2 dokinak, hogy nem kell szednem a családi hátterem ellenére. Azon az 1 dokin pedig a mai napig csodálkozok, hogy mi az, hogy illik ebben a korban szedni...
És akinek hirtelen kedve támad aspirin protectet szedni, mert úgy gondolja, hogy az neki nagyon jó lesz, majd pár hét múlva megunja, vagy másik szerhez kap kedvet, ezt is vegye figyelembe:
"Minden Aspirin® Protect kezelésben részesülő betegnek tudnia kell, hogy a gyógyszer szedésének abbahagyása komoly veszélyt rejt magában: megnöveli a súlyos, akár halálos szövődmények – például az infarktus – kialakulásának kockázatát. Azoknál, akik abbahagyják a gyógyszer szedését, nagyobb gyakorisággal ..."
A gyógyszer nem játék, akkor sem, ha vény nélkül kapható.
További ajánlott fórumok:
- Koronavírus fórum
- Készülsz valami előzetes óvintézkedéssel a koronavírus miatt?
- Terhesség koronavírus idején
- Ha valaki köhög, akkor biztos, hogy koronavírusos?
- Gyorsan segítsetek! Húgyúti fertőzésem van, csillagokat látok ha pisilek. Kaptam Manurál gyógyszert de még nem hat. Mit javasoltok?
- A koronavírus korlátozásoknak, kijárási tilalmaknak van bármilyen hatásuk a születések számára?