Kert gyomírtózása "végelegesen hogy"? (beszélgetés)
Akkor annak nagyon be kellett nőnie a diófát, hiszen a borostyán közvetlenül nem vesz el energiát a fától (csak a földből), csak a szorításával, meg a tömegével tud gondot okozni annak.
Én mindenesetre irtom, amikor meglátom, de a gyökere soha nem tűnik el teljesen és a gyomirtót is sajnos elég jól átvészeli.
Bizony azok az igazán sikeres gyomnövények, amik igénytelenek, és mindent képesek benőni. De ha pont az a cél, hogy ne kelljen locsolgatni, és elfojtsa a többi gazt, akkor a hátránya előnnyé válik. Nézőpont kérdése, hogy kinek, hol, melyik növény a gaz.
Van két szép levendulabokor a kertemben. Amíg virágzik, nem akarom megmetszeni, mert olyan szép, és illatos. Jött a nagyi, aki meglátta, hogy mindjárt elnyílik, és nincs visszavágva, egyből azon aggódott, hogy ha elhullajtja a magjait, mindenhol levendulák fognak nőni, amit majd ki kell kapálni. Van, aki a szép növényt látja egy virágzó levendulában, és van, aki a jövőévi gazforrást :D
Általában utána olvasok dolgoknak, másoknak is, ne érezd magad kivételnek. :D (Az olvasás szeretete nálam születési hiba.)
Ezer bocs és egy anyamedve, nem akartalak felhúzni.
Utánam olvastál? Degáz.:D
Ennyi idő alatt a kertedet is kigazolhattad volna.:D
És mi van, ha ilyen és olyan lakásban/házban is éltem/élek?
Közöd mi van hozzá?
Férjem ugyanezt teszi: vékonyabb karókkal szúrja le a dróthálós kerítést, amit könnyen fel tud szedni. Ha tiszta a terület, odébb építi a legelőt. Udvaron még soha nem nyírt füvet.
Sajnos utcán és kint a vízparton muszáj - patakparti a ház. Odáig nem engedi ki őket, nehogy a víz felé meglógjanak.
Onnan, hogy te írtad a
"Ha társasházban laktok emeleten és ételt rendeltek, lementek a ház elé?" fórumba tegnapelőtt 18:21-kor
"Nem, a lakásból csak kilépek, míg átveszem a rendelést."
Honnan veszed, hogy hol élek? Miből gondolod, hogy nincs tapasztalatom a kertgondozásban?
Ne lövöldözzél vaktában, mert még gellert kap!
Sehogy. Csak mérgezünk vele mindent és sokba is kerül. A fűnyírót régen feltalálták. Bár rajtam ez sem segít, mert a pitypang a nyírás után pár nap múlva megint sárgállik. Idén begurultam, s vettem két, kb. 40 négyzetméternyi fekete fóliát, azt leraktam. Pár hétig ott volt, addig sem szaporodtak a pitypangok. Azért vigyázni kell: a hangyák imádnak oda kolóniákat építeni.
A gyomirtónak csak ott van létjogosultsága, ahol nem lehet kapálni, pl. betonréseken, ha nem győzzük szálanként kihúzkodni.
Aranyos történet. :D
Én városban nőttem fel.
További ajánlott fórumok:
- Mit tehetnék, lassan nem bírom cérnával, a párom mostanában nagyon sokat dolgozik. Kértem, hogy ne tegye, mert nekem is szükségem van rá!
- Kisgyerekesek, akik kertes házban laktok - hogy boldogultok?
- Hogyan lehet elkerülni, hogy a szomszéd cica átjárjon a kertünkbe?
- Paprikát kiültetés után mivel lehet gyomirtózni?
- Ha már kikelt a fű, akkor mikor lehet gyomirtózni?
- Elég nagy a gaz hátul a kertben. Először le kell kaszálni, vagy nem szükséges, egyből lehet gyomírtózni?