A pékségben úgy kértem a kakaós csigát, hogy "ez lesz" és... (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
Szerencsétlen eladó azért kapja a fizetését, hogy elvégezze a munkáját, és nem azért, hogy eltűrje, hogy a vevő a frusztrációját rajta töltse ki. Annyit azért nem keres, hogy ezért még meg is kelljen alázkodnia. Az a kedves vevő pedig, aki azt hiszi, hogy attól a pár rongyos ezrestől lesz felsőbbrendű, amit otthagy, forduljon segítségért mentálhigiénés szakemberhez, mert nagyon, de nagyon nem stimmel nála valami, ha eladókon kell kiélje a vélt felsőbbrendűségét ahhoz, hogy valakinek érezhesse magát.
Egyesek számára komolyan ilyen nagy probléma emberszámba venni a másik, becsülettel dolgozó egyént?
Az eladónak semmi érdeke, hogy eladja a terméket. A fizetése attól nem nő.
Egyébként pedig, vedd már emberszámba a másikat, gondolom, te elvárod ugyanezt.
És bunkó felnőtteknek még bunkóbb gyerekeik vannak. Így nő fel egy goromba, tuskó, erőszakos nemzedék.
Aztán aki most azt vallja, nem kell az udvariasság, majd hápog, ha öreg korában simán eltapossa az ő "eszméin" felnőtt nemzedék.
Ez nem munkahelyi vagy baráti csevely, egyszerűen egyfajta kölcsönös segítség. Én megkapom, ami kell ő pedig pénzt kap érte, mert ha nem lennének vásárlók, akkor ő nem kapna semmit.
Nem hinném sértő lenne, ha valaki röviden fogalmaz ilyen szituációban. Miért sértő, ha valaki annyit mond, hogy Ezt kérem? Nincs benne trágár szó, sem személyeskedés. Annál inkább durva, ha valaki ennyiért kioktat mást. Azonnal elkérném a panaszkönyvet és írnék be más problémát is, például hogy kosz van és hasonlók. Ha vitatkozni kíván az eladó, nem kell bekapcsolódni és ugyanúgy vitatkozni vele, kioktatni őt és érvelni. Semmi értelme, mert az ilyen esetekben nem igazán születne kompromisszum.
Erre gondoltam:
Én néha készítek csak nudlit, töltés nélkül, amolyan harmadik fogás porcukrosan.
Azt értem hogy nem "nevelsz" ha ilyennel találkozol és nem veszed fel.
Ezt mindenki maga tudja hogy áll hozzá.
Így is marad, ameddig ez nektek oké. Egészen addig fogja csinálni, amíg valaki elő nem veszi a mobiltelefonját és fel nem veszi a jelenetet.
A rendőrök is rögtön abbahagyták a földön fekvő hajléktalan lábbal pöckölgetését néhány éve, amikor megálltam mellettük, és elkezdtem videózni. Azért ne csináljunk már Mordort az országból.
Mit várunk a gyerekektől, ha ezt látják tőlünk?
Látszatudvariasság?
Azért ne kopjon már ki az életből az udvarisság,a figyelem,és a normális viselkedés.
Elképzeltem!
Bemegyek a boltba,,rámutatok:ez lesz😐
Kezembenyomja: Nesze😕
Nem hallottuk a lecseszés. Budapesten, a Károlyi Mihály utcában nagyon régen volt egy büfé, olyan finom volt a hamburger, hogy Budáról is képes voltam odamenni. 😊
A büfés fiú eléggé allergiás volt az efféle suttyóságra, mert amikor valaki csak úgy odaböffentette, hogy egy hamburgert és egy kólát. Akkor szelíden, mosolyogva visszakérdezte, hogy kérsz?
Felesleges sallang lenne az udvariasság? Az, hogy nem odaböfögök valamit, hogy természetes, hogy kiszolgál, azért fizetik, hanem embernek tekintem?
A gyerekeket nem az oviban és az iskolában kell elsősorban udvariasságra tanítani, hanem otthon. Csak azokra nem ragad, akiknek idegen, mert otthon nem ezt hallják.
További ajánlott fórumok:
- Lehet sütőpapíron sütni a kakaós csigát, vagy inkább kivajazott-lisztezetten kellene?
- Nekiálltam kakaós csigát sütni és a tepsibe sütőpapir kellene, de nekem nincs itthon, hogyan oldjam meg szerintetek?
- Kakaós csigát ettem, tetejére nutellát, és tejszínhabot...
- Mivel kenjem ki a tepsit(kakaos csigat keszitek) ha nincsen sutopapirom itthon?
- Update fagyasztott kakaós csigát sütött már meg otthon valaki?
- Norbi pékségben kapható sütik kalóriatartalmát tudja valaki? Hol tudok utánanézni?