Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » A pékségben úgy kértem a kakaós csigát, hogy "ez lesz" és... fórum

A pékségben úgy kértem a kakaós csigát, hogy "ez lesz" és... (beszélgetés)

Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.

1 2 3 4 5 6
156. birebora (válaszként erre: 153. - Miss Angel)
nov. 30. 06:24
Igy van, igazad van.
155. f6bc3125a2 (válaszként erre: 154. - 80ASIQ)
nov. 29. 19:08
Szerintem mindenki talál olyat, amelyikben az övé volt az utolsó szó. :D
154. 80ASIQ (válaszként erre: 152. - Birebora)
nov. 29. 18:53
Előbb-utóbb ráunnak. Hú, Te! Hány olyan topik van, ahol enyém az utolsó megszólalás! :D
153. Miss Angel (válaszként erre: 152. - Birebora)
nov. 29. 18:53

szerintem is.... egyet viszont még hozzáfűznék:

a higgadt,nyugodt,udvarias viselkedés csodákra képes,és az is,ha a vásárló érzi,hogy az eladó AKAR neki segíteni. Összesen 8 évig voltam a szakmában-bár igaz,nem pékségben-és csodák csodája ,sose vesztem össze senkivel. Még talán azt is meg tudnám számolni a fél kezemen ,hányan szóltak be az évek alatt...egyébként én ezeket elengedtem,egyrészt,mert úgy gondoltam,szó szót követne csak,és nincs is értelme,mert nem olyan sértö amit mondtak, másrészt: ha felingerlem magam ,az ugyan kinek jó?? nekem biztos nem, csak arra lett volna jó,hogy tönkre tette volna a napomat és a munkamat se tudtam volna a továbbiakban eredményesen végezni.

viszont azt is láttam,hogy viszonyulnak a vevők azokhoz a munkatársaimhoz,akik türelmetlenebbek,nekik napi szinten voltak konfliktusaik,de ők maguk is elmondták,hogy utálják az egészet,a munkát és az embereket :D

itt is fontos,hogy olyan személy álljon be abba a pultba ,akinek nincsenek terhére az emberek.

egy eladó legyen kedves és udvarias,segítőkész,mert ez a dolga,ami nem jelenti azt,hogy minden sz*rt nyeljen le,de tudni kell ezt-azt elengedni....a vásárló meg igenis legyen türelmesebb és vegye emberszámba azt ,aki kiszolgálja,ő is ember,nem cseléd ,és nem robot!!

Ok, mindenkinek lehet rossz napja, de ha a masikon töltjük ki a bosszúságunkat,ne csodálkozzunk ,ha a sz*r visszacsap. Kölcsönösen tisztelni kellene egymást, és nem lennének ilyen esetek,vagy legalábbis sokkal kevesebb!

nov. 29. 18:11
Ez a fórum túl van lihegve. Már csak egymásnak megy a kioktatás és az adok-kapok. Bár ez majdnem mindegyikre elmondható.
nov. 29. 18:11
Ez a fórum túl van lihegve. Már csak egymásnak megy a kioktatás és az adok-kapok. Bár ez majdnem mindegyikre elmondható.
150. Channa* (válaszként erre: 143. - Ruslan)
nov. 29. 17:33

Elég szomorú, ha benne van!

Senkinek nem kell elviselnie senkit, aki bunkó.

Az meg, hogy vannak ilyen agyasok, akik képesek bepanaszolni az eladót, csak azért, mert ez a heppjük. Randa dolog! Lehet, hogy egy ilyen miatt az eladó nem tudja kifizetni a számláját, pedig csak azt várná el, hogy ember számba vegyék.

Úgy érzed, hogy én mindent jobban tudok. Örülök, hogy feltűnt neked is;)

149. Görögtánc (válaszként erre: 137. - Ruslan)
nov. 29. 15:44
Oké, javítok: tiszteletlenség. Nem a két szó, hanem a kérem, köszönöm stb hiánya.
148. 80ASIQ (válaszként erre: 134. - Miss Angel)
nov. 29. 15:38
Szerintem sem baj.
147. smaragdzöld 🐉 (válaszként erre: 146. - PöttyösPanka)
nov. 29. 14:32

Igen, pont ezért írtam, hogy engem nem zavar, és hogy általában ez történik minden más témában, hogy nagyon eltérünk az eredeti felvetéstől.

Sőt azt is írtam, még mindig jobb egyes témáknál.

146. PöttyösPanka (válaszként erre: 145. - Smaragdzöld 🐉)
nov. 29. 14:28
Ha mindig ragaszkodunk ahhoz, hogy csak és kizárólag a szorosan vett témában szóljunk hozzá, akkor tényleg maradnak az egy-két szavas válaszok. Ha kicsit kitágítjuk a kört, és a témához kapcsolódó dolgokat is behozunk, akkor pedig lehet eszmecserélni. Amíg valaki nem kezd el személyeskedni. Amúgy teljesen egyetértek veled.
nov. 29. 14:24

Elment ez a téma már teljesen más irányba.

Mondjuk engem nem zavar, általában ez történik minden témában. Nem is gondoltam, hogy egyáltalán hozzászólok még ehhez a témához, mert már minden érdemlegeset leírtam, amit gondolok erről az egészről.

Szerintem az egész ott csúszott el, hogy valójában senki nem írta azt, hogy bunkóság, hogy a vásárló úgy kérte a csigát, hogy "ez lesz". A bunkóság teljesen más formában került be a beszélgetésbe.

Rég túl lett tolva ez az egész. Persze lehetne folytatni a végtelenségig. Akinek kedve van hozzá, tegye.

Az 50-szer felhozott "kicsi a farkam" meg a "jóképű orvos" változatainál még mindig jobb...

144. PöttyösPanka (válaszként erre: 136. - Ruslan)
nov. 29. 14:24
Nyugalom. Csak beszélgetünk.
143. Ruslan (válaszként erre: 141. - Channa*)
nov. 29. 14:15

Márpedig benne van a szerződésben, hogy a vevőket ki kell szolgálni és ha panasz érkezik rájuk, fennáll a kirúgás lehetősége. Én is dolgoztam boltban két hónapig. Ne hidd azt, hogy nem tudom.

Te ékes példája vagy annak itt, hogy nálad mindig a kérdező a hibás. Majd te megmondod a frankót mindenkinek, igaz? Mert te mindent jobban tudsz. A munkaszerződés más és más különböző helyeken. an ahol azt is megkövetelik, hogy éppen a kasszás mondja mindenkinek, hogy szép napot. Ehhez mit szólsz? A 142-st nem értem, azt gondolom nem nekem címezted.

142. Channa* (válaszként erre: 125. - Ruslan)
nov. 29. 14:06

Mint írtam már, teljesen más szférában dolgozok, de ha a főnököm így beszélne velem, akkor bizony rendbe tenném.

Volt is rá példa, régi munkahelyen.

Azért, mert neki a beosztása osztályvezető vagy vezérigazgató, nincs nagyobb joga, csak felelőssége;)

141. Channa* (válaszként erre: 124. - Ruslan)
nov. 29. 14:03

Nincs benne a szerződésben soha, el kell viselni a bunkóságot és egyebet.

Ahogy azt sem kell elviselni, ha egy vevő pasi ajánlatot tesz az eladónak, pincérnek, stb.

Sokan tévhitben élnek. Voltam pincér, kaptam ajánlatot. A vendég, gondolom azt hitte, hogy ennek örülnöm kellene, mert nagyon nem tetszett neki, hogy elhajtottam.

Tehát, nem! Nincs beleírva semmibe, és ahogy az eladótól elvárható az illedelmesség, pont úgy a vevőtől is.

140. f6bc3125a2 (válaszként erre: 131. - 80ASIQ)
nov. 29. 14:01
Egyetértek. Én is dolgoztam kereskedelemben. Szerintem sem bunkóság az "ez lesz", nem megalázó. Legalábbis én nem csinálnék ügyet belőle.
139. Channa* (válaszként erre: 123. - Görögtánc)
nov. 29. 14:00
Duna parton egy kerékpár út melletti büfénél ki van írva, hogy kérjed, ne azt mond, hogy lesz egy, majd köszönd meg...
138. Channa* (válaszként erre: 111. - Banános Zselé)
nov. 29. 13:58

Ahah, tehát, ha te vagy az eladó és a vevő azt mondja neked, hogy nesze Bmeg és menj az anyádba, akkor te eltűröd, mert kifizette az 1 doboz gyufát?

Szerintem az, hogy valaki kifizeti az általa megvásárolt árut, nem jogosítja fel semmire.

137. Ruslan (válaszként erre: 128. - Görögtánc)
nov. 29. 13:56
A vevő sem azért megy vásárolni, hogy kioktassák. De fejtsd ki nekem, miért bunkóság ez a két szó.
136. Ruslan (válaszként erre: 129. - PöttyösPanka)
nov. 29. 13:54

Most akkor mi érdekel téged? Átváltol másik témára?

Még egyszer leírom: nálam az Ez lesz nem bunkóság. De aki nem így gondolja, higyjen abban. Kioktatni ennyiért egy idegent nálam nem fér bele. Egyszerűen ehhez nem jogosult senki, ha fordítva lenne és a vevő mondaná, akkor sem. Ő nem a rokona, nem történt bűncselekmény, személyi jogok sértése. Lehet te túl liberális felfogású vagy és azt hiszed jogunk van azokat kioktatni, akiknek nem tetszik a viselkedése vagy éppen a kommnetjei. Ha nem értel egyet az én felfogásommal, ezt el kell fogadnod. Én is elfogadom a tiedet. Mivel a kérdést nem én írtam, nem vagyok kíváncsi tanácsokra. Érted ugye a különbséget?

Miért vizsgálod a szituációt az egész társadalomra nézve? Egy vállakozás a vásárlókból él meg, amelyek nem egész, hanem több ember. Ha valamennyit elveszítenek, az sem jó. Napjainkban egyre több bolt, pékség nyílik, főleg a nagyvárosokban. Ott lehet válogatni. Kakaós csigát ráadásul szinte minden boltban lehet kapni. Nem követhetjük el azt a hibát, ha az egész közösségről beszélünk, hogy magunkból indulunk ki. Nem mindenki siet, sőt a többség több helyen vásárol.

135. Miss Angel (válaszként erre: 134. - Miss Angel)
nov. 29. 11:14
Ja és reagáltam az előzőekre... Csak direkt nem címezve senkinek!
134. Miss Angel (válaszként erre: 133. - 80ASIQ)
nov. 29. 11:12
Sok hozzászólás van itt ami nem kapcsolódik közvetlenül a vallomáshoz, mégis leirták... Szerintem nem baj 😉
133. 80ASIQ (válaszként erre: 130. - Miss Angel)
nov. 29. 11:07
Ez igaz, de nem erről szól a vallomás. :D
nov. 29. 09:39
Nem erre az esetre gondolok, de egyébként kekeckedni azzal, aki az ételt adja, nem túl okos dolog. Például van olyan hentes, akinél a nem túl kedves vevő csomagjába valahogy mindig az inasabb, zsírosabb darabok kerülnek. Hogy rosszabbat ne is mondjak. Vannak esetek, amikor bölcsebb elővenni a jómodort.
131. 80ASIQ
nov. 29. 09:05

Bunkóságnak azt tartanám, ha a vevő sürgetné az eladót. Mondjuk: Mi lesz már? Nem érek rá egész nap itt szarakodni!

Az "ez lesz" inkább helytelen kifejezésmód. Mondom én.

nov. 29. 08:35

azt aláírhatta,hogy a vásárlóval köteles kedvesen bánni,de azt tuti nem,hogy a bunkóságot vagy bármilyen megaláztatást köteles eltűrni.Két kereskedelmi egységnél is dolgoztam,ezt úgy írom-sőt,ha jól emlékszem,úgy foglalják bele a szerzősébe,hogy köteles a legjobb tudása szerint kiszolgálni a vásárlót,vagy vmi hasonló,bár ebbe nem mennék bele mélyebben,mert ez már több éves történet...

Akkor ennyi erővel el kellene tűrni azt is,hogy a vevőnek ha olyan kedve van,odamegy és szembeköpi,vagy épp kezet emel rá,nem ?

elvégre is neki mindent szabad,az eladónak meg tűrnie kell...ugye érezzük,hogy ez milyen nevetséges és képtelen dolog??

jól kinéznénk,ha ez így működne,és bárki bármit megengedhetne magának.

és úgy írom ezt,hogy abszolut vevőpárti vagyok,és hála istennek,engem annak idején nagyobb atrocitások nem értek,mint dolgozót...!!

129. PöttyösPanka (válaszként erre: 124. - Ruslan)
nov. 29. 08:30

Ez a rossz hír dolog maximum vidéken működik. Egy nagyobb városban, ahol az emberek többsége a szociális érzékenységnek az "ez lesz" szintjén állnak, a kutyát sem fogja érdekelni. Reggel beszalad a kakóscsigájáért, aztán rohan tovább. Nem fog kerülni a kedvesebb pékség felé, mert siet.

Vidéken pedig, ahol el tudom képzelni, hogy a bunkó eladót szabotálja a nép, ott nem az fog terjedni a faluban, hogy de bunkó az eladó, mert elvárja, hogy kérem, hanem az, hogy milyen bunkó a Juliska fia, aki még a pékségben sem tudja azt mondani, hogy kérem.

128. Görögtánc (válaszként erre: 125. - Ruslan)
nov. 29. 08:18

Nem magam teremtem hanem válaszoltam.

Te magad îrtad:

“Ő amikor munkába állt, aláírta azt a nyilatkozatot vagyha nem felvilágosították róla, hogy a vevőkkel kedvesen kell bánni.”

Erre a válaszom hogy nem minden esetben, a bunkóságot nem köteles tűrni. Kérdésem pedig költői volt.

Távol álljon tőlem a rendszeres kötekedés talán először írtam olyat ami annak tűnhetett, annak meg végképp örülök, hogy mások jobban tudják helyettem, hogy miért járok ide fórumozni. Megtisztelő. 🤗🫶🏻 Csók.

127. Ruslan (válaszként erre: 95. - PöttyösPanka)
nov. 29. 02:09

Viszont ez a példa nem igényel ilyet.

Ezt nem ma írtam. Hanem tegnap, pont abban, amire válaszoltál.

1 2 3 4 5 6

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook