Keressük a LEG-LEG-LEG hajápolókat! (beszélgetés)
Sziasztok!
Én hajmosásra a videón látható módszert alkalmazom, annyi különbséggel, hogy az almaecetes vízbe illóolajat is rakok
Hajnövesztésre nekem a diófalevél tea jött be. Ugyanúgy megmosom a hajam, aztán a teát belemasszírozom a hajamba és ezt már nem kell lemosni. A másik ami még bejött, hogy fél citrom levét kifacsarom, hozzáteszek ugyanennyi tejszínt és 6-8 csepp mandulaolajat. Hajmosás után a fejemre kenem, rajtahagyom fél óráig és utána én szódabikarbónás vízzel mosom le.
Egyébként a hajnövesztős dolgokat Gyuri bácsitól olvastam.
Az agyonreklámozott márkák semmit se érnek. Én a netur dolgokra esküszök, van olcsóbb, dágább kategória, ami nekem bevált: Farfalla, Logona, Neobio, Sante.
Házilag:
Hidratáló hajpakolás házilag
Hozzávalók:
1 db érett banán
8 evőkanál tej (kecske vagy házi tej)
1 evőkanál méz
1 tojás sárgája
2 E vitamin kapszula tartalma
A sérült, igénybe vett hajra is igazi kiváló gyógyír a banán. Egy közepes banán jelentős kálium, magnézium- és kalciumforrás. A gyümölcsök közül legmagasabb a B6 vitamin tartalma. A-, C-, U- és E vitaminok, vas, mangán, foszfort, réz, jód és egyéb nyomelemek is találhatók benne. A haj szépen csillogóvá válik tőle.
A kecsketej a többi, magas antioxidáns tartalmú élelmiszerek között is méltó helyen szerepel. B1, B2 és B5 vitamin tartalma is jelentős.
A méz vitaminokat, ásványi anyagokat, enzimeket, fehérjéket és savakat valamint vizet tartalmaz. Ásványi anyagok, mikroelemek: B, Bi, Bá, Va, Ge, Fe, Au, K, Ko, Ca, Li, Mg, Mn, Cu, Pb, Si, Ph, Cr, Zn, S, Ti, Cl, Ag, Mo, Ni. Vitaminok: B1, B2, B3, B6, PP, C, H, K, E, provitamin A. Hidratálja a száraz hajat.
A tojássárgájában jó esetben (tanyasi tyúk) sok A-, D- és E-vitamin, lecitin van benne, ráadásul a B-vitaminok széles skáláját is tartalmazza. Elsősorban B2-, B6-, B12-vitaminok találhatóak benne nagyobb mennyiségben. Nagyszerű gyógyír száraz, vízhiányos hajra.
Tegyük egy edénybe a felszeletelt banánt, a tojássárgáját, a mézet, s a tejet. Szúrjuk ki az E- vitamin kapszulát (én hústűvel szúrtam ki), majd nyomjuk ki a tartalmát.
Botmixerrel alaposan pépesítsük össze a hozzávalókat. Hordjuk fel a hajra, bugyoláljuk be törülközővel. Minimum 10 percig hagyjuk hatni, majd alaposan mossunk hajat.
Most kipróbáltam egy újy dolgot, úgy né ki, eléggé hatásos. A hajammal az a legnagyobb baj, hogy gyorsan zsírosodik, de nagyon száraz.
A trükköm a következő: hajmosás előtt egy kevés citromolajat dörzsölök a fejbőrömbe, majd 10 perc múlva lemososm. Próbáltam úgyis, hogy a samponomba tettem pár cseppet. Nem tudom mejik a hatásosabb, mindkettő bevált nekem. Állítólag erre a teafa olaj is jó. A balzsamomba pedig pár csepp jojoba, és pár csepp búzacsíra olajat tettem. Ezt csak a végére vittem fel. Nagyon szép, fényes és puha lett a hajam.
Még szeretném kikérni valamiről a véleményeteket. Gondolom a haj csak akkor lesz szép, ha belülről is tápláljuk. Kérdésem az lenne hogy a HairClinic kapszula hatásos e? És a varga Hajcseppekről van tapasztalatotok?
Igen, nagymamám is mindig azzal mosta a haját régen. Anyuéknál otthon van ilyen vízlágyító készülék és ha ott mosom a hajam, mindig sokkal fényesebb és puhább lesz.
A tojásról annyit, hogy én sok helyen olvastam, hogy nagyon jó, az én hajam viszont eszméletlenül száraz lett tőle. A ricinust pedig én is használom és szuper!
Próbáld csak ki! Kíváncsi leszek a véleményedre!
És a növények is díjazzák, hogy nem meszes-klórozott vizet kapnak.
A ricinusolajtól gyorsabban nő a haj, de az olivaolaj is jó.
Szőkéknek nagyon ajánlott: kamillateával áztatni, lemosni, amibe csepegtetni kell citromlét. (igazit:)) A haj fényes és csillogó lesz tőle.