Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Keresek egy sütemény receptet! fórum

Keresek egy sütemény receptet! (beszélgetés)


14. 41fdab80c1 (válaszként erre: 13. - Falcsy)
2011. máj. 22. 19:51
Lehet, hogy mi azért nem tapasztaljuk, mert mi a házi krémsajtot használjuk és növényi tejszínt.
13. falcsy (válaszként erre: 12. - 41fdab80c1)
2011. máj. 22. 14:00

Szia! Én is megcsináltam az általad leírt receptet, nagyon finom, bár nekem egy kicsit a tejszínhabtól töménynek tűnik. Legközelebb a következő torta krémjével próbálom ki.

[link]

Ennek a tortának a mascarponés krémje isteni, már egyszer elkészítettem.

2011. máj. 18. 20:37
A házi krémsajt receptjét megtalálod a "Receptek..."c. naplómban.
2011. máj. 18. 20:35

Hozzávalók: (25 X 40-es tepsihez)

45 db vajaskeksz

30 dkg mascarpone / nekem házi krémsajt

porcukor

4 dl tejszín

1 tk.vaníliakivonat

10-12 db közepes alma

4-5 ek. nádcukor

1 citrom leve és reszelt héja

1 kk. őrölt fahéj

Az almákat meghámozom és apró kockákra vágom, citromlével meglocsolom.

A nádcukrot egy ek. vízzel karamellizálom, erre dobom rá az almát,

mehet bele a citromhéj és a fahéj is.

Kis lángon kevergetve rövid ideig párolom, leve nem nagyon marad. Kihűtöm.

A tejszínt kemény habbá verem 3-4 kanál porcukorral, beleteszem a házi

krémsajtot is és tovább habosítom. Meg kell kóstolni, ne legyen nagyon édes,

hiszen a keksz is az, és az alma is.

Az üvegtepsimbe lerakom az első réteget kekszből (15 db) erre kenem a

tejszínes krém harmadát és megpöttyözöm az alma harmadával. Megint keksz

jön, krém és alma, majd ugyanez még egyszer.

10. f8528030f9 (válaszként erre: 9. - 5b3b7aa55c)
2011. máj. 18. 19:38
sütigyár.hu
2011. máj. 18. 15:11
Köszönöm a két oldalt is, amit ajánlottatok!
8. c6766641b8 (válaszként erre: 5. - 5b3b7aa55c)
2011. máj. 18. 15:07
Én ránézésre készítem,pár csomag pudingport,sűrűre megcsinálod,almát bele,(bár én nem szoktam)aztán 2-3 csomag keksz,kis tejbe áztatod,lerakod sorba,aztán rá egy réteg puding,majd keksz,puding,keksz,és csokimáz,kb 2 tábla csoki,egy kis vaj és pici víz:)
7. 5b3b7aa55c (válaszként erre: 3. - Zebracsikó)
2011. máj. 18. 15:07

Szia!

Azt hiszem, ez lesz az.

Köszönöm a segítséget!

2011. máj. 18. 15:07
5. 5b3b7aa55c (válaszként erre: 2. - C6766641b8)
2011. máj. 18. 15:05

Szia!

Évekkel ezelőtt ettem ilyen édességet, és most szeretném elkészíteni saját részre is, de nem emlékszem pontosan, hogy kell-e még bele valami, és az összetevőkből mennyi kell?!

2011. máj. 18. 15:04
Kekszes almás a neve.
2011. máj. 18. 15:04

[link]


itt megtalálod, az első az

2011. máj. 18. 15:03
Szia.Én ezt egyszerűen keksztortának hívom.De miért kell várni 3 napot ,hogy megpuhuljon?Én mielőtt lerakom a kekszeket,kis tejbe áztatom,és akkor nem kell várni:)
2011. máj. 18. 15:02

Keresek egy olyan "sütemény" receptet, amelybe le kell rakni háztartási kekszet, arra vaníliapudinggal felfőzött reszelt almát, és a tetejére vastag csokimáz kerül. Ha jól tudom, másnapra vagy harmadnapra puhul meg a keksz.

Sajnos nem tudom a pontos arányokat, és a "süti" nevét sem, nem tudnátok segíteni?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook