Alnatura karácsonyi almás sütemény - olvasta valaki ezt a receptet, jó? (tudásbázis)
Nem tudom mennyi levet enged.
Én csak azt tudom, hogy ráfaragtam már néhány jónak tűnő, innét-onnét összeszedett receptre.
Az almát szeletelni kellett, így sokkal kevesebb levet engedett, mintha reszelve lett volna.
A liszt, a kakaó, a fahéj, meg a magok, csupa száraz dolgok.
Se zsiradék, se tojás, se folyadék....
Egy tojást kevertem össze az almalével, meg tettem bele tejet és szépen fokozatosan kevertem össze a szárazsággal.
Máshogy nem tudtam elképzelni.
Jó lett.
De annyit, hogy a 25 dkg liszt, és a többi hozzávaló mellett még mindig folyós, híg massza lesz?
Érdekes...
Érdekes....
Nyilván hiányos a recept. Gondolom.
Ha az almát cukrozva egy éjszakára hűtőbe teszed,akkor levet fog engedni,ettől lesz kissé folyós a massza.Ahogy látom,még kicsi almalé is kerül bele.
Majd írd meg,sikerült e?
"az így kapott folyós tésztá"--nál akadtam el,hisz nincs is benne folyadék,tojás....
Ti hogy csinálnátok meg?
DM-es füzetben ajánlották ezt a receptet.
Nagy buzgalommal vettem meg a magvakat, aztán nekiálltam...
Recept:
Hozzávalók:
45 dkg alma
5 dkg Alnatura nádcukor
1 evőkanál Alnatura fahéj
2 evőkanál Alnatura kakaópor
1 csomag Alnatura sütőpor
25 dkg Alnatura teljes kiőrlésű liszt
5 dkg Alnatura aszalt füge
5 dkg Alnatura durvára vágott mandula
5 dkg Alnatura mazsola
3 evőkanál Alnatura almalé
Elkészítés:
A meghámozott és apróra vágott almadarabokat szórjuk meg cukorral és hagyjuk egy éjszakán át a hűtőben. A liszttel és a sütőporral keverjük el a fahéjat és a kakaóport. Ezt követően vágjuk apró darabokra a fügét. Ha már minden hozzávaló a rendelkezésünkre áll, keverjük össze őket egymással. Az így kapott, kissé folyós tésztát helyezzük bele egy 25 cm hosszú formába és 175 fokra előmelegített sütőben süssük 60-75 percig.
Jó étvágyat kívánunk
További ajánlott fórumok:
- Mit szoktatok sütni karácsonyra? Hányféle süteményt csináltok?
- Cukorbetegeknek való karácsonyi aprósütemény receptek
- Sokáig elálló karácsonyi sütemények
- Dr. Oetker / Karácsonyi sütemények - Almatorta, hogyan készül?
- Tej (laktoz) érzékeny gyereknek receptet tud valaki? Főleg süti érdekel. Oviba kéne a karácsonyi bulira.
- Pepperkakor( svéd karácsonyi sütemény)