Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Alnatura karácsonyi almás sütemény - olvasta valaki ezt a receptet, jó? fórum

Alnatura karácsonyi almás sütemény - olvasta valaki ezt a receptet, jó? (tudásbázis)


12. kisj (válaszként erre: 7. - Andi6020)
2011. dec. 11. 19:24

Nem tudom mennyi levet enged.

Én csak azt tudom, hogy ráfaragtam már néhány jónak tűnő, innét-onnét összeszedett receptre.

2011. dec. 11. 19:09
ja bocs, nem láttam a hozzászólásokat... :S
2011. dec. 11. 19:08
a megreszelt alma szépen levet ereszt, főleg ha cukrot is teszel rá. :)
9. andi6020 (válaszként erre: 8. - Potyek)
2011. dec. 11. 19:07
Akkor csak került bele folyadék.
2011. dec. 11. 19:03

Az almát szeletelni kellett, így sokkal kevesebb levet engedett, mintha reszelve lett volna.

A liszt, a kakaó, a fahéj, meg a magok, csupa száraz dolgok.

Se zsiradék, se tojás, se folyadék....

Egy tojást kevertem össze az almalével, meg tettem bele tejet és szépen fokozatosan kevertem össze a szárazsággal.

Máshogy nem tudtam elképzelni.

Jó lett.

7. andi6020 (válaszként erre: 5. - Kisj)
2011. dec. 11. 18:55

De annyit, hogy a 25 dkg liszt, és a többi hozzávaló mellett még mindig folyós, híg massza lesz?

Érdekes...

2011. dec. 11. 18:53

Érdekes....

Nyilván hiányos a recept. Gondolom.

5. kisj
2011. dec. 11. 18:52
az alma enged levet..
4. 9c8432d068 (válaszként erre: 2. - Potyek)
2011. dec. 11. 18:51

Ha az almát cukrozva egy éjszakára hűtőbe teszed,akkor levet fog engedni,ettől lesz kissé folyós a massza.Ahogy látom,még kicsi almalé is kerül bele.


Majd írd meg,sikerült e?

2011. dec. 11. 18:47

"az így kapott folyós tésztá"--nál akadtam el,hisz nincs is benne folyadék,tojás....


Ti hogy csinálnátok meg?

2011. dec. 11. 18:46

DM-es füzetben ajánlották ezt a receptet.

Nagy buzgalommal vettem meg a magvakat, aztán nekiálltam...

Recept:

Hozzávalók:


45 dkg alma

5 dkg Alnatura nádcukor

1 evőkanál Alnatura fahéj

2 evőkanál Alnatura kakaópor

1 csomag Alnatura sütőpor

25 dkg Alnatura teljes kiőrlésű liszt

5 dkg Alnatura aszalt füge

5 dkg Alnatura durvára vágott mandula

5 dkg Alnatura mazsola

3 evőkanál Alnatura almalé



Elkészítés:


A meghámozott és apróra vágott almadarabokat szórjuk meg cukorral és hagyjuk egy éjszakán át a hűtőben. A liszttel és a sütőporral keverjük el a fahéjat és a kakaóport. Ezt követően vágjuk apró darabokra a fügét. Ha már minden hozzávaló a rendelkezésünkre áll, keverjük össze őket egymással. Az így kapott, kissé folyós tésztát helyezzük bele egy 25 cm hosszú formába és 175 fokra előmelegített sütőben süssük 60-75 percig.


Jó étvágyat kívánunk

2011. dec. 11. 18:45
ALNATURA KARÁCSONYI ALMÁS SÜTEMÉNY-olvasta valaki ezt a receptet?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook