Dr. Oetker / Karácsonyi sütemények - Almatorta, hogyan készül? (tudásbázis kérdés)
Sajnálom, de nem. :( Nem is hallottam róla..
A tortát nem azért kerestem, mert liszt nélküli, hanem mert kipróbáltam már, és finom volt.
Eleinte én is, de sejtettem, hogy akad valaki, aki a magáénak titulálja a receptet.
Te is segíthetsz nekem, ha tudsz. Ha nem, az sem baj! Tudsz valamit a fehérítetlen lisztről?
Látod, nekem nem volt ennyi eszem. Mindig ragaszkodtam a Dr Oetker-hez is, azért nem találtam meg..
Még egyszer köszönöm!!
Itt: [link]
Végső megoldásként beírtam a Google-ba, hogy "almatorta mogyoró". :)
El is döntöttem gyorsan, hogy legközelebb én is elkészítem.
Örülök, hogy segíthettem! :))
Ez a torta egyébként fenséges! Ajánlom mindenkinek! Ja és ne ijedjetek meg, amikor a tészta hozzávalóit keveritek, ugyanis először olyan kemény, hogy szinte betonkeverő kell hozzá. :)
De a végeredmény.. főleg másnapra.. nyammmmi!!
DE EZ AZ!!!
Te milyen ügyes vagy? Hol a manóban találtad?
Köszönöm! Nagyon aranyos vagy!!! :DDD
Szia! Sajnos, hiába töltök le bármit, nem találom. De! találtam valamit a neten! Csak nem ez az? :)))
Almatorta:
Hozzávalók:
A bevonathoz és a díszítéshez:
40 dkg marcipánmassza
15 g porcukor
10 dkg sárga, piros marcipán (A marcipánt színezhetjük ételfestékkel is.)
A tésztához:
8 tojás
20 dkg cukor
30 dkg darált mogyoró
5 dkg étkezési keményítô
A töltelékhez:
5 alma
15 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 dl citromlé
1/4 l tej
1 dl tejszín só
1/2 dl Calvados vagy rum
1 vaníliarúd
2 tojássárgája
1 dl tej
30 g finomliszt
Elektromos habverôvel verjük 2-3 percig a tojásokat lassan adagolva a cukrot. Keverjük a mogyorót és az étkezési keményítôt a felvert tojásokhoz. Öntsük bele a tésztát egy kivajazott, kilisztezett sütôformába, majd 170 fokra elômelegített sütôben süssük kb. 1 órán át. Az almákat vágjuk apró darabokra, 10 dkg cukor, a vaníliás cukor és a citromlé hozzáadásával pároljuk 5-6 percig, végül keverjünk bele egy kis Calvados-t vagy rumot. Egy edényben melegítsünk tejet, tegyünk bele egy kis cukrot, egy csipet sót és a vaníliarudat, de vigyázzunk fel ne forrjon. Ha a tej már meleg, vegyük ki a vaníliarudat, kaparjuk a tejbe a közepét. Keverjük össze a tojássárgáját, a keményítôs lisztet és a tejszínt, majd öntsük bele a meleg tejbe és fôzzük krémmé az egészet. Ha a krém kihûlt, keverjük a párolt almához. A kihûlt piskótalapot vágjuk két lappá és töltsük bele az almás krém felét, a maradékot pedig kenjük a tetejére. A marcipánmasszát és a porcukrot gyúrjuk össze és nyújtsuk vékonyra, majd borítsuk be vele a tortát. Hajtsuk le a széleit az oldalára, végül vágjuk körbe a torta alján. Díszítésnek a piros-sárga marcipánból készíthetünk csillagokat, almákat és porcukorral meghintve tálalásig a hûtôbe tesszük.
Ez volt az a könyv? Mert ez itt van a kezemben és ebben nincs. De keresem még, megteszem, amit tudok.
Nem tudom, hogy több van-e.
Az biztos, hogy a torta alapja az alma, a krémben van Calvados, a tetején marcipán (még almákat is formáztak rá belőle), a tésztája pedig darált mogyoróból készült, nem lisztből.
Na és Dr.Oetker.
Alma torta
Hozzávalók:
6 tojás,20dkg porcukor,1csomag vaniliás cukor,10 dkg búzadara,15 dkg darált mogyoró,4 közepes alma,
1csomag sűtőpor.
Krém: 3 tojás,15 dkg porcukor,2 evőkanál kakaó,30 dkg vaj.
A tojások sárgáját a cukorral kikeverjük,majd hozzáadjuk a vaniliás cukrot és a búzadarát.Fél órát pihentetjük majd belekeverjük a darált mogyorót és a reszelt almát,és óvatosan beleforgatjuk a felvert tojás fehérjét.Kivajazott-lisztezett tepsibe simitjuk és kisütjük,ha kihűlt,kettévágjuk.
A krémhez a tojást,cukrot,kakaót gőz fölött habosra verjük.Ha kihült,hozzáadjuk a habosra kavart vajat,egy keveset félre teszünk a kész krémből.
A kisült tésztát 3 felé vágjuk,majd meg töltjük a lapokat a krémmel,ezután a maradék krémmel körbe és a tetejét is bevonjuk a tortának, aki szereti az marcipánnal is be vonhatja a kész tortát..(én karácsonyra szoktam csak)
Minden megoldás érdekel! :)
Egyszer réges-régen elkészítettem ezt a tortát és isteni volt! De a könyv elveszett. :(
Almatorta .... nyamm-nyamm ....
Én is nagyon szeretném! :)
Megvan valakinek ez a könyv?
Van benne egy karácsonyi almatorta recept. Marcipánnal van bevonva a torta, a tésztája nem liszttel, hanem mogyoróval készül.
Leírná valaki hogyan készül?
További ajánlott fórumok:
- Ki tart velem szeptember 5-től, karácsonyig a diétámba? Együtt könnyebb!
- Új év előtti elhatározás avagy Karácsonyig -5kg!
- Szólánc ételekkel, süteményekkel
- Karácsonyi sütés-főzés / Mi lesz a karácsonyi menü?
- 2010 karácsonyig - 15 kiló. Társakat keresek, együtt könnyebb:)
- NAGY FOGYÁS! 2011 karácsonyig lefogyunk!