Kenyérsütőgéppel sütni:) (beszélgetés)
hmmm :)
ovális nekem is van :)
Köszi a tippet..Kipróbálom!!
A miénk is ott lett vásárolva.Már kezdtem azt hinni,hogy talán a gép a rossz,de Neked ugyebár sikerül vele.
10 éve finom kenyeret,kalácsot sütök.A tészták
dagasztását is a gép végzi,nagyon nagy segítség.
Eleinte nekem sem volt tökéletes...
Én ezt a roppant egyszerű receptet használom:
3 dl langyos víz, 1,5 teáskanál só, 54 dkg liszt, 1 evőkanál cukor, 2 dkg élesztő. Ebben a sorrendben rakom be a kenyérsütő gépbe. A..diban vettem nemrég, noname gép egyébként. 3-as fokozaton, világos kenyérszínnel és 75 dkg-os kenyérre beállítva. (Egyébként azt olvastam, ha az élesztő közvetlenül érintkezik a liszttel, nem kel meg rendesen.) Nekem volt olyan, hogy a két keverőlapát közül az egyik nem volt rendesen a helyére rakva, kiugrott keverés közben, és későn vettem észre. A belseje a kenyérnek sületlen lett, de kívül szépen megsült. Szóval lehet ez is a probléma. Remélem tudtam segíteni.
Van valakinek tapasztalat e téren??
Nekem sajnos valamiért nem sikerül a tészta,nem sül meg,míg a külső része ropogós!!
További ajánlott fórumok:
- Pékek és tapasztalt kenyérsütők segítsetek! Hogyan lehet jó kenyeret sütni?
- 2 éve kaptam egy tesco-s kenyérsütőt, de nem lehet vele normálisan sütni.Mindent kipróbáltam, eredmény 15kg kidobott alapanyag, ötlet?
- Hauser kenyérsütőnk van, az a baj, hogy mikor elkezdi sütni a kenyeret ami szépen megkelt, sajnos összeesik a közepe. Miért?
- Aki szokott otthon zsemlét, kenyeret sütni kenyérsütőgép nélkül!
- Kenyérsütővel lehet jó gluténmentes kenyeret sütni? Bevált receptet szeretnék.Alkalmasak a kenyérsütők ilyen kenyér sütésére?
- Gyümölcskenyeret lehet sütni kenyérsütőgépbe?