2 éve kaptam egy tesco-s kenyérsütőt, de nem lehet vele normálisan sütni.Mindent kipróbáltam, eredmény 15kg kidobott alapanyag, ötlet? (tudásbázis)
Köszönöm a receptet,kipróbáltam és láss csodát.... EHETŐ!!!!!!!
Mégis megtartom a gépet és mégegyszer köszi
Örülök, hogy segíthettem:) :))
Szép napot!!
ha sütőben szeretnéd sütni.
Éna tésztárt kikeverem.Aztán a konyhában letakarom egy ruhával azt isten vele.Kel az magától.És kb 1 óra múlva, meg is kel.Az instant élesztőtől nálam sem lessz olyan nagyon magas.Ezért csinálom normál élesztővel.1/5 a 0,5 kg-os kenyérhez.Ha megketl akkor kicsit átgyúrom, formázom, majd a jénaiba teszek egy darab sütőpapírt.Aztán beleteszem a kenyeret,és bevágom ferdén 2 helyen.Ecsettel megvizezem a kenye tetejét éa a jénai tetejét is,aztán beteszema már előmelegített 250 fokos sütőbe.Ott 15 percig sül.Akkor kihúzom, a jénai tetejét leveszem, és visszateszem már csak 200 fokra.30 percre.Én már egy ideje így sütöm a kenyeret de eddig mindíg jó lett.És ha kisült akkor még egyszer forrón.megkenem vízzel vékonyan.nézz bele a kajás naplómba és ott a 69-es bejegyzét én csináltam.Igaz csak kép.De ilyen kenyereket sütök.
Az, hogy zétreped azon múlik, hogy mennyire lágy a tészta.nem kell még olan keménynek sem lennie mint a normáél kelt tésztának, de formálható legyen.zt tapasztaltam.
Ha van kérdés írj bátran akár privit is.
Sütésre fel....
Nem lehet vele sütni = Nem használja az ember.
Nem használja az ember = Ezért gazdaságos...
A sütőm tesco márkás és kaptam,így nem én választottam.
Egyébként köszi mindenkinek a hozzászólásokat,biztatásokat de a STREAMLINE67 (11)ötletét fogom kipróbálni
mégegyszer köszi mindenkinek
A tescos alatt azt kell érteni, hogy tesco value vagy valamilyen más márka, csak épp a tescoban vetted?
Ezt azért kérdezem, mert én is a tescoban vásároltam ugyan. Egy középkategóriás masina, de meg vagyok vele elégedve. Igaz, hogy az utóbbi időben nem túl sűrün használjuk, mert kevés, de sütiket sütök benne. A kenyérből már sokfajtát kipróbáltunk, és mindig sikerült. Finom is, jó is.
Az enyém is kétlapátos, és tudok rajta hőfokot állítani. Mármint értem ezalatt a kenyér szinét, hogy világos, közepes vagy sötét.
Megfogod a sütőt, kötsz rá egy madzagot, 3-4-szer a fejed felett meglóbálva, jó messzire elhajítod:)
Ettől jobbat nem tudok...
Nem mindegy, hogy milyen fajtát veszel. Nem akrom leszólni a tescosat, isten ments! Amikor én vettem, több ismerőst megkérdeztem, melyiket ajánlják...több tapasztalatból raktam össze, milyet vegyek. Nem volt olcsó, de lassan már két éve használom, szuper!
Fontos, hogy kis energiafelvételű legyen, több funkciós (kenyérsütés mellett mást is lehessen vele csinálni (kalácssütés, dzsemkészítés, pizzatészta gyúrás)), lehessen kenyérhéj árnyalatot, súlyt, időkésleltetést választani, áramszünet esetén is memorizálja az adatokat, és később onnan folytassa a munkafolyamatot.
Mi tavaly vettünk anyukámnak, és nagyon finom kenyeret tud vele sütni.
Már felturbóztuk, csinálunk különböző magos, hagymás kenyeret is :)
Jó kikeverte csak nem sült át és nem kelt meg.A sült kenyér mennyisége annyi lett mint mint amennyi hozzávalót beleraktam(magasságra értem)Egy centit nem kelt.
Egyébként köszi a receptet még ezt lehet hogy megpróbálom... utoljára.
Köszi az ötletet,de két hete dagasztottam,kelesztettem vele és sütőben sütöttem (volna)meg,ha megkelt volna.
Tettem még egy próbát és csak a dagasztást csináltam géppel,kelesztés mikróban és meleg helyen-----a széle ehető.
...)))
nálam ami jól bevált reci:
0,5 kg liszt
2,5 dl tej
3 ek olaj
1-1 tk só és cukor
a száraz élesztőből 1 tk
ha normál akkor 1/5 élesztő
ezt fokozhatod még fokhagymával.Granulátumot szórsz beele keveset.
aztán olyan programon sütöm ami 2:53 perc alatt kész.
kever dagszt süt.
mi az ami nem lett jó egyébbként??
nem sült át, nem keverte ki jól, vagy az állaga nem olyan mint a boltié??
Mert a házi kenyér jóval tömörebb és laktatóbb mint a normál kenyér ami bolti.Az fel van fujatva.
Szia!
Vegyél újat... A miénk is egy rakás.... Pedig nem egy olcsó darab volt tudomásom szerint, csak hát ajándékba kaptuk, garanciája a miénknek már rég nincs. Míg ugyanaz a recept működik egyiknél, a másiknál nem hoz eredményt. De szavaidból ítélve elég sokmindent kipróbáltál kísérletezgettél. A miénkkel szerintem az a baj, hogy nem csinál elég meleget, rossz a fűtőszál benne vagy nem eléggé tud felmelegedni. Komolyan a szovjet/lengyel ezeréves melegszendvicskészítő/pirítóskészítő több hőt csinál, meg izzik vörösen a szál, a kenyérsütőben meg csak meleg van...
Ha nem akarsz újat venni, akkor meg használd simán kelesztésre, majd tedd be a sütőbe. Mi ezt a taktikát követjük, ha nincs kedvem kézzel dagasztani.
További ajánlott fórumok:
- Főzési alapanyagok
- Ki használ kenyérsütő-gépet?
- Otthoni kenyérsütés géppel-tapasztalatok..?
- Magas vérnyomásra természetes alapanyagbol létezik e olyan szer amivel csökkenthető?
- Életmódváltásnak csúfolt buta diéták, önsanyargatások helyett miért nem lehet normálisan kajálni és sportolni?
- Mennyibe kerül kb. 1 kg kenyér sütése kenyérsütő géppel az alapanyagtól az elhasznált áramig?