Mennyibe kerül kb. 1 kg kenyér sütése kenyérsütő géppel az alapanyagtól az elhasznált áramig? (tudásbázis)
Sziasztok.
nekem 2 hete van kenyérsütőm.
Barátnőm ajánlotta,hogy van egy márka magyar,akik csinálnak olyan lisztet hozzá, amiben már benne van az élesztő is. Én ezt használom, és nem kell semmi mást tennem a liszthez,mint vizet,sót,cukrot,olajat....a kenyér isteni. Nem bajlódok az élesztővel.
naponta van hogy 2 ís sütök.
Szép napot mindenkinek! Nekünk már 5 éve van kenyérsütőnk,a férjem nem is hajlandó másik kenyeret enni.Ő is süti és most megkérdeztem tőle a receptet és azt közre is adom,hogy ti is tudjatok fincsi kenyeret enni.
70 dkg. félbarna sütnivaló liszt,
fél cs. élesztő,1 jo evk.só, 2 evk.étolaj,
3 és fél dl.viz,A sütőgépbe megy először az élesztő összemorzsolva,aztán a langyos viz,aztán az étolaj,a liszt és a liszt tetejére a só.nekünk Elta gépünk van azon a 4-es programon elkezdi összedolgozni,mikor kész kikell venni és a keverőlapátokat kikell szedni kenyér formájura igazitom és visszateszem a gépbe.50 perc a sütés.összesen 158 perc a dagasztás ,a kelesztés és a sütés!De ha valaki szereti lehet beletenni apróra vágott hagymát,magokat,pl.szezámmag,lenmag,tökmag, nagyon finom lest töle a kenyér.Ha kihült érdemes nejlonba tenni,sokáig finom marad.Ha valaki kiprobálta akkor irjon nekem jo?sok sikert!
Kenyeret ugyan nem szoktam sütni de minden mást aranygaluskát kakaóscsigát, dióscsigát, kuglófot részegferdinándot, buktát, pogácsát,
Alap recept:
tej 3-4 dl
liszt 7o-75 dkg
cukor 2-3 evő kanál
tojás 2-3 sárgája Kuglófba 3
pici só
citromhéj
éleztő száritott 1 kg liszthez
Ezeket sorba bele rakom és elinditom a gépet 1.óra 35 perc mulva gyönyörü kelt tészta alapom van bár mit készithetek belőle.
Ki veszem a gépből és formázom amit akarok késziteni, Fonott kalácsot is.
A részegferdinánd pedig kinyujtod a tésztát és dióval megtöltöd elvágod mintha csigát készitenél 3/4 részig meg sütöd és 4 dl
forró vaniliáscukros tejjel meglocsolod és tovább sütőd nagyon fincsi.
szerintem olcsóbb, mint a bolti és tudod, hogy mit eszel :-))
A gép könyvében pontosan le van irva, hogy mennyit fogyaszt a gép, igy ki lehet számolni. Majd megkeresem a leirását.
szia nekünk is van kenyérsütőnk de nem igen szeretem mert nem tudtam még egy jó receptet találni hozzá ami tényleg jó olyan kellene.
kelt tésztához is jó d mióta kitaláltam hogy robotgéppel jól ki lehet dolgozni a kelttésztát azóta nagyon jó fele annyi idő alatt kidolgozza és fél óra alatt meg lehet keleszeteni ezért nem kell a sütőgép hozzá
Szia Igen lehet.Én is rendszeresen használom dagasztásra.Egyszerübb mint kézzel pepcselni és 1,5 óra alatt kész.Csak vigyázni kell,mert ha 1 kgot csinálsz hagyományos élesztővel nagyon megkelhet és ki is mehet a formából.Nem ég rá de az oldalára ragad kívülről.
Nekem bevált.A kenyér kb ugyanannyira jön ki de sokkal finomabb.Főleg a meleg friss kenyér.amikor reggel az illatára ébredsz az fenomenális
ha kell tésztarecept ami i is lett próbálva szól és küldök.2 van amit rendszeresen használok
üdv T.
További ajánlott fórumok:
- Ki használ kenyérsütő-gépet?
- Otthoni kenyérsütés géppel-tapasztalatok..?
- Otthoni kenyérsütés-áldás vagy átok
- Recepteket kérnék, amit kenyérsütőben lehet készíteni
- Érdemes kenyérsütőt venni?
- 2 éve kaptam egy tesco-s kenyérsütőt, de nem lehet vele normálisan sütni.Mindent kipróbáltam, eredmény 15kg kidobott alapanyag, ötlet?