Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Mennyibe kerül kb. 1 kg kenyér sütése kenyérsütő géppel az alapanyagtól az elhasznált áramig? fórum

Mennyibe kerül kb. 1 kg kenyér sütése kenyérsütő géppel az alapanyagtól az elhasznált áramig? (tudásbázis)


2010. febr. 13. 15:11

Sziasztok.


nekem 2 hete van kenyérsütőm.

Barátnőm ajánlotta,hogy van egy márka magyar,akik csinálnak olyan lisztet hozzá, amiben már benne van az élesztő is. Én ezt használom, és nem kell semmi mást tennem a liszthez,mint vizet,sót,cukrot,olajat....a kenyér isteni. Nem bajlódok az élesztővel.

naponta van hogy 2 ís sütök.

16. gyöngyi (válaszként erre: 6. - D0b7178f40)
2008. dec. 6. 15:45
Köszi Tobzocska! Kérem szépen azt a receptet!
2008. dec. 6. 15:16

Szép napot mindenkinek! Nekünk már 5 éve van kenyérsütőnk,a férjem nem is hajlandó másik kenyeret enni.Ő is süti és most megkérdeztem tőle a receptet és azt közre is adom,hogy ti is tudjatok fincsi kenyeret enni.

70 dkg. félbarna sütnivaló liszt,

fél cs. élesztő,1 jo evk.só, 2 evk.étolaj,

3 és fél dl.viz,A sütőgépbe megy először az élesztő összemorzsolva,aztán a langyos viz,aztán az étolaj,a liszt és a liszt tetejére a só.nekünk Elta gépünk van azon a 4-es programon elkezdi összedolgozni,mikor kész kikell venni és a keverőlapátokat kikell szedni kenyér formájura igazitom és visszateszem a gépbe.50 perc a sütés.összesen 158 perc a dagasztás ,a kelesztés és a sütés!De ha valaki szereti lehet beletenni apróra vágott hagymát,magokat,pl.szezámmag,lenmag,tökmag, nagyon finom lest töle a kenyér.Ha kihült érdemes nejlonba tenni,sokáig finom marad.Ha valaki kiprobálta akkor irjon nekem jo?sok sikert!

2008. dec. 6. 15:06
vajjal,tejjel,teljes rozsliszttel, grahamliszttel,Bl-55-tel,sóval,cukorral,élesztővel,tényleges áramfogyasztással együtt a bolti ár 40-50%-ra jön ki. Két éve számoltam ki: kb 90 ft volt a 0.9-1kg, tény,hogy azóta sokminden drágult, de szerintem 150-nél most se több, ráadásul finomabb, laktatóbb és csak annyi adalék van benne ami az alapanyagban.
2008. dec. 6. 14:48

Kenyeret ugyan nem szoktam sütni de minden mást aranygaluskát kakaóscsigát, dióscsigát, kuglófot részegferdinándot, buktát, pogácsát,


Alap recept:


tej 3-4 dl

liszt 7o-75 dkg

cukor 2-3 evő kanál

tojás 2-3 sárgája Kuglófba 3

pici só

citromhéj

éleztő száritott 1 kg liszthez


Ezeket sorba bele rakom és elinditom a gépet 1.óra 35 perc mulva gyönyörü kelt tészta alapom van bár mit készithetek belőle.


Ki veszem a gépből és formázom amit akarok késziteni, Fonott kalácsot is.


A részegferdinánd pedig kinyujtod a tésztát és dióval megtöltöd elvágod mintha csigát készitenél 3/4 részig meg sütöd és 4 dl

forró vaniliáscukros tejjel meglocsolod és tovább sütőd nagyon fincsi.

2008. dec. 6. 14:43

szerintem olcsóbb, mint a bolti és tudod, hogy mit eszel :-))

A gép könyvében pontosan le van irva, hogy mennyit fogyaszt a gép, igy ki lehet számolni. Majd megkeresem a leirását.

11. e71af41436 (válaszként erre: 8. - Ágica 40)
2008. dec. 6. 14:43
Hausmaister és a teljesítményt nem tudom.tavaly kaptam karira,de mivel így drága a kenyér,ezért az egy hónap próba után nem is sütöttem.de majd most ha szabin leszek ünnepek alatt,azért csak előveszem,mert nagyon finom kenyér került ki mindig belőle :)
10. nagyi57 (válaszként erre: 6. - D0b7178f40)
2008. dec. 6. 14:42
♣♣Szia.Én is elkérhetném a kipróbált receptedet??Köszönöm.♣♣
2008. dec. 6. 14:38

szia nekünk is van kenyérsütőnk de nem igen szeretem mert nem tudtam még egy jó receptet találni hozzá ami tényleg jó olyan kellene.


kelt tésztához is jó d mióta kitaláltam hogy robotgéppel jól ki lehet dolgozni a kelttésztát azóta nagyon jó fele annyi idő alatt kidolgozza és fél óra alatt meg lehet keleszeteni ezért nem kell a sütőgép hozzá

2008. dec. 6. 14:34
Megtudhatom, hogy milyen tipusu a géped és hány W-os? Mióta sütsz így kenyeret?
7. e71af41436 (válaszként erre: 5. - Ágica 40)
2008. dec. 6. 14:31
mindent kipróbáltam :)simát,rozsost,tönkölyt :) és igazis,kétszer sütöttem benne kuglófot és egyszer kakaós kalácsot :)de ez is benne van az árban,dierkt írtam,mert én is kíváncsi voltam :)
6. d0b7178f40 (válaszként erre: 3. - Gyöngyi)
2008. dec. 6. 14:24

Szia Igen lehet.Én is rendszeresen használom dagasztásra.Egyszerübb mint kézzel pepcselni és 1,5 óra alatt kész.Csak vigyázni kell,mert ha 1 kgot csinálsz hagyományos élesztővel nagyon megkelhet és ki is mehet a formából.Nem ég rá de az oldalára ragad kívülről.

Nekem bevált.A kenyér kb ugyanannyira jön ki de sokkal finomabb.Főleg a meleg friss kenyér.amikor reggel az illatára ébredsz az fenomenális

ha kell tésztarecept ami i is lett próbálva szól és küldök.2 van amit rendszeresen használok

üdv T.

5. Ágica 40 (válaszként erre: 2. - E71af41436)
2008. dec. 6. 14:21
Milyen alapanyagot használtál? Sima lisztet, vagy mást is?
2008. dec. 6. 14:19
es szerinted az mind a kenyersutoe? mi nem hasznaltuk napi szinten. de szerintem hasonlo aron jon ki egy kenyer mint a boltban. de legabb friss, es nincs benne csik, es egyebek
2008. dec. 6. 14:19
Engem az érdekelne, hogy más kelt tésztát is lehet-e benne dagasztani? Én kenyeret nem sütnék, de a kelt tésztákat nagyon szeretjük.
2008. dec. 6. 14:18
havi átlagot tudok mondani.egy hónap alatt 19 db. 65 dkg-os kenyeret sütöttem,az alapanyagok 3000 forintba voltak,az áramtöbblet 4000 ft-ba.:(
2008. dec. 6. 14:06
Szeretnék tapasztalatokat gyüjteni a kenyérsütőgépről! Pl. mennyibe is van kb l kg-os kenyér sütése az alapnyagtól az elhasznált áramig stb

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook