Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Otthoni kenyérsütés-áldás vagy átok fórum

Otthoni kenyérsütés-áldás vagy átok (beszélgetés)


1 2 3 4
107. 447f833a2f (válaszként erre: 102. - Ballainé)
2009. jan. 8. 14:55

Hát..estleg nézz még valahol néhány receptet!Itt is van a neten biztos!És azt próbáld ki!

BÚÉK!

106. Ballainé (válaszként erre: 105. - 1f84e1c7b5)
2009. jan. 7. 12:54
Köszi! ezt is kiprobálom majd,de most beteg a család és nem igazán esznek.
2009. jan. 4. 11:08

Másik fórumon már írtam a jól bevált receptem:Jól bevált receptem:Így rakom a gépbe.

200ml víz+175ml tej /alig langyosan/

2 e. k. olaj

1 e. k só /szűken mérve/

1 e. k cukor

25dkg finom liszt

22dkg rétes liszt

10 dkg teljes kiőrlésű /rozs, tönköly /

1 e. k sikér

2 e. k burgonyapehely

késhegynyi aszkorbinsav, vagy 1 e. k ecet

1. 6 dkg friss élesztő


3 óra-normál program, súly II-es

104. Ballainé (válaszként erre: 103. - Pintyőke72)
2009. jan. 2. 19:28
Leirom és kipróbálom majd. Köszi
2009. jan. 2. 16:29

most hallottam,még nem próbáltam,de közreadom:

fél kg fehér tönkölyliszt,

fél g barna tönkölyliszt,

kb. 6 dl víz

1 egész sütőpor

1 egész szárított élesztő,

1 pici cukor

1 kis só,

összegYúrni, fél óráig keleszteni, rendes mezei(előmelegített) sütőben 180 C-on 30 percig sütni.

Akitől kaptam, tett bele szárított narancs- és citroméjat, fahéjat, szegfűszeget. Karácsonyra sütötte. :)

102. Ballainé (válaszként erre: 100. - 447f833a2f)
2008. dec. 31. 17:48
Igen, és több receptet is ki probáltam de még sem lett jó. BÚÉK Gyöngyi
2008. dec. 30. 20:44
Én hagyományos sütőben készítem, BL55 liszt, só, víz és különféle magvak. Éppen mihez van kedvünk. Nagyon szeretjük. Főleg a gyerekek, mikor kikerül a sütőből és ropog a héja.
100. 447f833a2f (válaszként erre: 98. - Ballainé)
2008. dec. 30. 20:35

Szia!

Mivel csinálod?Kenyérsütő géppel?

2008. dec. 30. 19:10
Nekünk nagyon bejött. Az egész család szereti, és finomat süt a gép.
2008. dec. 30. 19:09
Sajnos nekem sosem sikerül,nagyon sürrü lesz.
2008. dec. 29. 12:51

Sziasztok!

Nekem van,és imádom,mert nagyon finom kenyereket csinál!Próbáljátok ki!

2008. dec. 8. 00:26

Sziasztok!Jo hogy rátaláltam erre a témára mert én is szeretek itthon sütögetni és biztos vannak jó ötletek.Azért szoktam rá a sütögetésre mert külföldön élek és nagyon hiányzott az igazi magyar kenyér.Igaz hogy én még a gépit nem próbáltam,de légkeveréses sütőben is nagyon jól sikerül.Nagymamám mindig otthon sütött,az ő idejében még ez teljesen normáli szokás volt.Egy receptet leirok ,hátha érdekel valakit és hasznát veszi,bár nemtudom hogy gépbe jó e,de kemencébe vagy sütőbe tökéletes.

Igy készül: 80 dkg BL55-öS liszt,egy nagy szem burgonya vízben megfőzve és saját levében szét turmixolva,(hagyjuk langyosra kihülni) 1 ek só, 2 ek porélesztő.kb fél liter víz (ez a sikértartalomtól függ)1 mokkáskanálnyi őrölt kömény,3ek olaj.Az anyagokat jó alaposan egybedolgozzuk,az olaj kivételével,amit csak a végén adagoljunk hozzá apránként,és jól eldolgozzuk a tésztában.Bedagasztjuk,30percig,utána lefedve hagyjuk 20 percig szobahőmérsékleten kelni.Ezután mégegyszer összedolgozzuk a tésztát,majd helyezzük bele formába vagy edénybe,amibe meg akarjuk sütni,rakjunk az edény v forma alljára káposztaleveleket,vagy alapossan hintsük be liszttel,és ismét hagyjuk ezuttal 35-40 percig megkelni.Ezután rakjuk a hideg sütöbe és 250 fokon hagyjuk 45 percig sülni.Amint kész,fényezzuk át vizes kefével és boritsuk rácsra ugy hagyjuk kihülni.én néha megszórom szezámmaggal,lenmaggal.mikor mi van.Isteni finom,ha valaki kedvet kapott próbálja ki.


Üdv:vénboszi

95. leona78 (válaszként erre: 94. - Ballainé)
2008. dec. 7. 22:49

Szia!

Igaz én már régóta nem sütök itthon kenyeret,de azért majd írd meg légy szi,hogy sikerűlt a kenyérkéd,mert nagyon kíváncsi vagyok.

Üdv:Leona.

94. Ballainé (válaszként erre: 87. - Leona78)
2008. okt. 12. 17:34
Szeretem a kenyér illatát mikor sül,ki fogom probálni a recepted.köszi
93. a9e1c02a7b (válaszként erre: 90. - Virgilius)
2008. okt. 8. 08:47
Na, azért azzal nem szórakoznék. De a kenyérsütés jó dolog. Lehet kapni biolisztet, túlzásokba nem esem az őrölgetéssel.
2008. jún. 29. 08:52

Áldás az otthoni kenyérsütés! :) Karácsonykor vettem a gépet, hogy tudjak magamnak gluténmentes kenyeret sütni. De nemrég kölcsönadtam anyukámnak, mert nekem egy darabig nem lesz rá szükségem. Anyum is beleszeretett a masinába, pedig eleinte húzódozott a géptől, mert ő tud igazi házi kenyeret sütni, kemencében! :)

Végül, abban maradtunk, hogy én kapok egy új gépet, a mostani megmarad anyunak! :)

2008. jún. 23. 08:45
Én inkább télen szoktam kenyeret sütni. De langyos vizet vagy tejet szoktam használni.
90. virgilius (válaszként erre: 88. - Lakmusz1)
2008. jan. 12. 10:29
Szia! Azok az ismerőseim, akik igazi bio kenyeret sütnek maguknak, azok a lisztet is maguk őrlik. Lehet kapni kis kézi malmot. Igen strapás dolog, de máshogy még bonyolultabb megoldani.
2008. jan. 11. 22:31
Én nagyon szeretem ezt a fajta kenyeret, föleg még jó melegen.
2008. jan. 9. 20:30

Sziasztok! Én is évek óta magam sütöm a kenyeret, de csak most tudtam meg, hogy a "biolisztek", amit használok, ugyanúgy tartalmaznak tartósítót, mint a többi, legfeljebb kevesebbet, ugyanis kiderült hogy a teljes kiőrlésű liszteket 2 héten belül el kell használni, mert megavasodik és kimennek belőle a vitaminok és az ásványi anyagok. Amik a boltban vannak, azoknak pedig fél év legalább a szavatosságuk, tehát van bennük tartósító, amit nem szeretnék állandóan enni! Én most keresek valakit, aki friss lisztet tud nekem szerezni, ha tudtok, segítsetek.

Ja, Debrecenben lakom, Zalaegerszegre azért nem szeretnék leutazni 2 kiló lisztért. Sziasztok!

2007. nov. 11. 22:26

Sziasztok!:)

Szerintem is áldás az otthoni kenyérsütés,gépben.

Az első kenyeret a gép receptje szerint csináltam,de valami sós kalács jött ki:)))

Keresgéltem a neten recepteket a gépemhez,budafoki élesztővel találtam is,ki is próbáltam,de nem tetszett,mert nagyon megérződött a kenyeren az élesztő.

Az biztos,hogy 2 egyforma "márkáju" gép sem süt egyformán,ki kell kisérletezni.

Mostmár másodjára is jól sikerűlt a kenyérkém(sima,fehér),porélesztővel,ezért is írom le a receptet,hátha másnak is sikerűl.

A receptje a következő,ebben a sorrendben:

400 ml langyos víz,legalulra,erre a

75 dkg liszt(én fehérlisztet használok)

3 kicsi mérőkanál só(körbeszórom a liszten),rá

1 kicsi mérőkanál cukor(én másfelet tettem,ezt is körbeszórtam)

2 nagy mérőkanál olaj

1 csomag porélesztő(én 10 g-ost használok,és nem kell felfuttatni,csak beleöntöm).

Fehér kenyér programon 3 óra 35 perc.

Dagasztás közben bele-bele kever,még jó,mert ha nem így lenne,annyira meg kelne a kenyértészta,hogy "felnyitná" a gép tetejét:DDDD

Az utolsó 55 percben kezdi el sütni.

Miután letelik a 3 óra 35 perc,még egy óráig sütöm a gépben.

Kicsit hosszadalmas,de megéri,mert nagyon fincsi,ropogós hajú kenyér lesz.

86. 754c7e07c3 (válaszként erre: 85. - Sz.Csirke)
2007. nov. 3. 22:48

Passz. Az én receptembe a hideg van írva, így jó minden.

Ki tudja?? :))

85. Sz.Csirke (válaszként erre: 59. - 754c7e07c3)
2007. nov. 3. 22:46
Ez erdekes, nekem a receptem szerint langyos viz kell, es mindig tokeletes. Ahogy igy visszaolvastam, mindenkinek mas a tapasztalata, talan leginkabb a geptol fugg?
84. ccd9bb7d17 (válaszként erre: 83. - Virgilius)
2007. nov. 3. 22:32
:)
83. virgilius (válaszként erre: 82. - Ccd9bb7d17)
2007. nov. 3. 22:30
Ja, meg otthonra egy kis kézi malom... Ááá, nehéz az élet. :)))
2007. nov. 3. 22:26
Elolvastam...nem ismerem,de ahogy olvastam,nem is fogom kipróbálni:)maradok a búzaföldnél,majd keresek egy aratólegényt:)
81. virgilius (válaszként erre: 79. - Ccd9bb7d17)
2007. nov. 3. 22:22

Lásd a 21-es és 23-as hozzászólásban.

Ezekre próbáltam válaszolni most itt fentebb ;)))

80. 754c7e07c3 (válaszként erre: 77. - Virgilius)
2007. nov. 3. 22:17

:(((((((


Hát, nem tudom, azt ezek szerint nem ismerem.

79. ccd9bb7d17 (válaszként erre: 77. - Virgilius)
2007. nov. 3. 22:16
olyat nem ismerek....
2007. nov. 3. 22:16

Katának a tescós finom,nekem Dundi liszt...kinek mi jön be...azért megpróbálom a nagggyon hideg vizben a tescóssal:)...szóval a jó liszt változó....


Én is élesztőztem e kenyérlisztet,nem hallottam hogy nem kellene

1 2 3 4

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook