Kenyérsütés sütőgéppel (beszélgetés)
Neten láttam olyan oldalt, ahol kis szépséghibás, új gépeket árulnak.De sokan eladják a kenyérsütőjüket, mert nem használják, kapták ajándékba. Érdemes megnézni a jófogáson, vaterán is.
Kártyát a pénztárnál igényelhetsz, egyszerű vásárlói kártya amely minden vásárlásnál érvényes. Gyakorlati hasznát nem tudom, mert én oly keveset vásárolok Tescoból, drágább és megbízhatatlan származású, főleg az élelmiszer. Én a pennyt szeretem, de onnan sem érdemes a 300 ft-os parizelt, sonkát, stb. megvenni. Inkább ritkábban, de jobbat.
Van egy másik kenyérsütős fórum, ott kielemeztük a lányokkal, hogy sajnos a drágább gépek se tuti, hogy jobbak. Max. több liszt fér beléjük és nagyobb kenyeret sütnek.Van, akinek már a sokadik gépe, pedig nem vandál módon süt vele.:)
Nem gyártja külön nyilván, viszont kienged egy gyengébb, alacsonyabb árfekvésű szériát, hogy minden vásárlói rétegnek megfeleljen, mert ez az érdeke! Persze, ennek ellentmond az a tapasztalat, hogy a drága, megbízhatóbbnak hitt termék is lehet selejt.
Én csak fél kilós kiszerelést láttam sikérből, meg kovászporokból(van rozskovász, meg búzakovász)azok nem hiszem, hogy megromlanának, én is nagyon sokáig használtam őket.De csinálhattok Limara recije szerint Öregtésztát vagy kovászt is,csak azt a hűtőben kell tartani és naponta táplálgatni.
A fasírtporokat nem ismerem, én messze kerülök minden ilyesmit, de nézd meg a szavatosságát.Még darált húst is a kedvenc hentesemmel daráltatok, amióta rájöttem, hogy egyes áruházi darált húsokban 60-65% hús van, a többi mindenféle nem odavaló vacak.
azért érdemes szakboltból venni pl: Euronics mert ha gondod van vissza tudod vinni, a panaszfal.hu oldalon ( ez a fogyasztóvédelmisek honlapja, nem tudom ér-e valamit is mert van ott aki kukacoskodik) olvastam olyat hogy valaki vett ott mikrót és hercehurca volt... de hogy mi igaz belőle....
Amit én az Euronicsból vettem dolgokat még mindég jók, nem ma vettem őket, persze hozzáállás kérdése az egész...
ha valaki tud jobb boltot mint az Euronics szivesen várom...
Mert a műszaki boltba külön gyártja ugyanaz a cég, mint ami a Tescoba szállít???
:)
egyet értek :)
én is halottam hogy teszkóból nem érdemes venni műszaki cikket venni, nagyon még élelmiszert sem :(
kérdésem : reklámozzák hogy valami teszkos kártyával vagy mivel 50%-al olcsóbban lehet venni sonkát vagy mit ez igaz ? és mi az a teszkos kártya vagy mi ?? hol lehet igényelni stb ?
igen, nézelődtem, főleg az interneten. Hallatlan nagy kínálat van, én ahogy kinéztem, 2 lapátos, Orion OBMD-2401 dupla cipós kenyérsütőgép, írd a google-ba, és részletesen tájékozódhatsz. Én kerülöm a tescós vásárlásokat, műszaki cikket érdemesebb szakboltból, vagy webáruházból megvenni.
szia!! Még annyira új a gondolata is, hogy fogalmam sincs:) Igazából nálam a pénztárca szabja a határokat... Egyelőre a legolcsóbbat, állítólag a t*scós is megfelel, hugomnak az van, és sikere van :D Te nézelődtél már??
sikér ilyesmi igen ott van szerintem negyed kilot is elég megvenni, ha már irok hadd kérdezem meg: az ilyen por izék nem romlanak meg? illetve az olyan por valami amiből lehet csinálni fasirtot ugye nem romlik meg? vagy igen? ha lejárt az időpontja akkor kuka ?
És milyen típust fogsz venni, én is előtte állok?
fogok is venni, már eldöntöttem:D
Jajj elírtam.:)Grammot akartam, nem dekát.
Az élesztő nem 12-13, csak 1,2 - 1,3 dkg! :)
Nekem is egylapátos a második gépem is.Nagyon hamar tönkremennek, igaz, én naponta 2× használtam az elsőt.Sütöttem egy búzalisztes meg egy csökkentett Ch-s kenyeret, sokszor meg egy sütire is bekapcsoltam, dagasztás, kelesztésre.
A pizzatésztát is abban dagasztom, kelesztem.Azóta nem is vettünk bolti pizzát.
Akinek van egy dagasztógépe, annak nem is nagyon kell kenyérsütő. Igaz, drágább, de azok nem 1-2 évre készülnek.
Kovász porokat kapsz a bioboltban.Sokáig elég a fél kg-s zacskó, mert csak 1 kk. kell egy kenyérhez.
Sikér is ugyanez.
Ha sütőben sül a kenyér, érdemes alá egy edényben vizet rakni, akkor a gőzben sül meg.Én szoktam római tálban is kenyeret sütni, az is jó lesz mindig.
Átsül a gépben is, nem az a baj. Olyan "gépi" kocka kenyér lesz belőle, emiatt nem szereti a párom annyira.
köszi a válaszod, sztem is megteszi egy kezdőnek először az egylapátos :D
Nekem egylapátos van és csodálatosan bedagasztja a tésztát.
mennyivel jobb, a kétlapátos gép? Az nyilván annyival drágább is?! Akkor most jó az egylapátos is, vagy itt mindenkinek kétlapátos van?? Segítség!! :D
Hogy mitől eshet be a teteje, fogalmam sincs, még nem jártunk így, pedig mi is kezdők vagyunk, kb. egy hónapja sütünk itthon kenyeret.
De ki lehet, több élesztőt teszel bele, ebbe kb. 2,5 dkg. Rozskovászt itthon készítjük: kb. 20 dkg tk. rozsliszt, ehhez annyi melegvíz, hogy sűrű krémállagú legyen, egy kk. méz (és fakultatívan 3-4 tk. sör). Ezt kell meleg helyen megerjeszteni, hőmérséklet függő, hogy mennyi idő, 20-22 fokon kb. 1-1,5 nap. Akkor jó, ha alkoholos-ecetesen erjedt "szaga" van. Mi egy műanyag fedeles edényben szoktuk készíteni, két-háromszorosára megnő, ki is szaladhat az edényből. A fedél emiatt is jó, na meg a szagok bent maradnak. De ezzel jobb a kenyér állaga és íze, mint simán élesztővel, szóval megéri vele bíbelődni. :)
Na megsült a kenyér, ami látványra nem az igazi, beesett kicsit a teteje, de az íze fini lett, a páromnak is ízlik, ami ritka :)
rozskovászt nem lehet kihagyni, vagy mással "kiváltanI"?? ha nem, akkor hol lehet olyat venni???
Még valami: írták már előttem, de több kenyérreceptnél én is olvastam, hogy gépben dagasztották, kelesztették a tk. lisztből készült kenyereket, de sütőben sütötték meg, mert a gépben nem sült át.
Nekem nincs gépem, de van egy jól bevált alapreceptünk, amit lehet variálni magvakkal, reszelt répával, hagymával stb.
15-18 dkg kenyérliszt (BL 112), 5-8 dkg tk. rozsliszt, 20 dkg rozskovász, 1 dkg friss élesztő + 1,5 dl víz (ebbe 1 tk. cukor), 2 tk só, 4 g őrölt kömény és 1,5 ek olaj (plusz, amit beleraksz). Ebből egy kb. 70-80 dkg-s kenyér lesz, és a félfehér illetve a tk. liszt miatt tömörebb, mint a fehér kenyér. Épp most sült meg, isteni ropogós a héja. :)
Én legtöbbször csak dagasztásra, kelesztésre használom a gépet, a családom jobban szereti a sütőben sült kenyeret.Én már nem eszem gabonás kenyereket 1 éve, amióta paleos lettem, de a férjemnek, fiamnak továbbra is sütöm.
Kenyérsütéses és konyhai kalandok és Mariann receptjei naplóimban vannak dolgok a kenyérsütéssel kapcsolatban.
További ajánlott fórumok: