Kelt sajtos rudacskák recept
A Kelt sajtos rudacskák hozzávalói:50 dkg liszt
25 dkg sertészsír
2 dl tejföl
3 dkg élesztő
0,5 dl tej
kevés kristálycukor
2 db tojás
10 dkg füstölt sajt
10 dkg trappista sajt
só
A Kelt sajtos rudacskák elkészítési módja:
Az élesztőt kevés cukorral langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet a zsírral összedolgozzuk, majd belekeverjük a kovászt, a tejfölt és 1 tojást. Ízlés szerint sózzuk, majd a kétféle sajtot lereszeljük, és felét-felét a tésztába gyúrjuk. A tésztát letakarjuk, és 30-40 percig hűtőben pihentetjük. Ezután lisztezett deszkán átgyúrjuk, kinyújtjuk, és csíkokra vágjuk. A rudacskák tetejét megkenjük tojással, és rászórjuk a maradék reszelt sajtot.
190°C fokos sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. A nem kevés zsírnak köszönhetően még a 2. nap is puha marad, (bár ez nem nagyon szokott előfordulni, mert még aznap elfogy), így kitűnő szilveszteri borkorcsolya (italkísérő).
A megadott mennyiség kb. 8főre való adag.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: Pné Veronika, 2008. dec. 29. 21:10
A kelt sajtos rudacskák elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.