Keloidra teljesen természetes szer segitett már valakinek? (tudásbázis)
Hát az se volt egy leányálom,amikor megvágták,de gondolom ez az injekciózás se az.:S
Azt tudom,h az enyémen már krémek,ilyen olyan gyógyszerek nem segítenek,mert régi hegekről van szó.Az a legrosszabb amikor megkérdezik,h mi történt az arcoddal?Kiskorodba beleestél a mittomm én miba?!:S Utána elmondom h mi van vele és csak pislongnak,azt se tudják mi ez.:S Kellemetlen,rossz..és nekem is rossz látni h ilyen.Naon régóta keresem már rá a gyógymódot,de akárhogy is van..azért csak az arcom,így 2x meggondolom h mibe vágok bele.
A bőrgyógyász nekem is ajánlott valamilyen injekciót a sebekre, arra már nem emlékszem hogy milyet. De arra igen, hogy azt mondta, hogy elég kellemetlen, és az anyagot érzéstelenítővel együtt adja be, hogy ne fájjon annyira.
De ha kibírtad, hogy a gyulladt bőröd megvágták.... :S Ez nekem rosszabbul hangzik.
A szteroidos injekció mennyire fájdalmas?:S
Nekem az arcomon vannak keloidos hegek,mert én acnera vagyok hajlamos és régen mindig meg kellett vágni és van 3-4 heg az arcomon,amit nagyon nagyon utálok.:( A hátamon is van kettő,de az még tűrhető.
Én már próbáltam a dermarolleres kezelést,de az csak javított a helyzeten,nem tüntette el.:(
Rögtön a varratszedés után elkezdtem kenegeti a sebeket (anyajegyeket szedtek le). Érdekes, mert 2 sebnél szerintem semmit nem használt, 1 meg szinte láthatatlanul gyógyult. Úgyhogy szerintem inkább a seb helyén és a szerencsén múlik hogy hogy gyógyul.
Egyébként nekem a bőrgyógyász azt mondta, hogy nem kifejezetten keloidos a bőröm, hanem az eggyel "jobb" fajta, a rondán gyógyulós. Így is nagyobb fényes, fehér hegek maradtak. De legalább nem vörös, aminek örülök. :D
Sajnos a Contratubex a pár hetes esetleg hónapos hegekre jó, de leginkább akkor, ha nagyobb sebet már a gyógyulási szakaszban azzal keni az ember, mert a megelőzésre jó. Ha valaki keloidra hajlamos, mint pl én is szinte kötelező ilyet tartania otthon és kenni az esetleges nagyobb sebeket:(
Ha minden jól megy a meglévő keloidomra hamarosan elkezdem a szteroid injekciózást, de még ennek is sokszor évekbe mérhető a hatása (keloid méretétől és korától függ).
További ajánlott fórumok:
- Miért hisznek az emberek a természetgyógyászatban, homeopátiában és más effélében?
- Hogyan szüljünk? Természetes vagy császár?
- Orvos természetgyógyász segít itt Kérdezzetek
- A fogam nagyon begyulladt milyen természetes szerrel lehet rá pakolást tenni? A a hidegvizes kendö nem sokat segitette:(
- Magna Zoltán természetgyógyász segített-e valakinek?
- Milyen problémádon segített már valamelyik természetes gyógymód?