"Keleti" káposzta recept
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A "Keleti" káposzta hozzávalói:
1 fej kel vagy fejeskáposzta, ki mit szeret
5 dkg friss gyömbér
olaj
2 ek szójaszósz
4 gerezd fokhagyma
2 chilipaprika
szecsuáni bors
só
A "Keleti" káposzta elkészítési módja:
A káposztát felcsíkozzuk vagy kockázzuk. Kisebb adagokban, kevés olajon, nagy lángon 3-4 perc alatt lepirítjuk. A gyömbért, a fokhagymát, a chilit felaprítjuk, az olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a káposztát, a szójaszószt, a borsot, és kb 1 dl vizet. Megkóstoljuk, ha kell sózzuk. Lefedjük, pár percig pároljuk, de ne főzzük, mert még roppanósnak kell lennie.
Kategória: Vegetáriánus ételek receptjei
A receptet beküldte: andi6020, 2012. ápr. 13. 14:33
A "keleti" káposzta elkészítési módja és hozzávalói.