Karfiolos burgonyakrémleves recept
30 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Karfiolos burgonyakrémleves hozzávalói:
40 dkg karfiol
30 dkg burgonya
1 fej vöröshagyma
1,5 l húsalaplé
2 dl tejföl
1 ek. étkezési keményítő
Ízlés szerint: patikasó, őrölt színes bors, morzsolt majoránna
A Karfiolos burgonyakrémleves elkészítési módja:
A hagymát összevágtam, a karfiolt rózsákra szedtem, a burgonyát meghámoztam, felkockáztam és a húsalaplében, ízlés szerint fűszerezve, feltettem főni. Mikor megfőtt, botmixerrel pépesítettem, majd belekevertem 1 kis doboz tejfölt és hozzáadtam 1 ek. vízben feloldott étkezési keményítőt. Néhány félretett főtt karfiolrózsával és fokhagymás pirítóssal kínáltam.
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2020. júl. 27. 19:24
A karfiolos burgonyakrémleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.