Karamellás Sport szelet recept
A Karamellás Sport szelet hozzávalói:25 dkg szögletes háztartási keksz
Az áztatáshoz:
1,5 dl tej
2 ek cukor
fél dl rum/ 1 ek rumaroma/ fél dl kávé
A krémhez:
3 cs főzős karamell ízű pudingpor
1 l tej
0,5 l Hulala
4 db nagy Sport Szelet csokoládé
A Karamellás Sport szelet elkészítési módja:
Elkészítése A háztartási kekszet édesített tej és kávé vagy rum (rumaroma) keverékében beáztatjuk, ügyelve, hogy ne ázzon szét! Majd egy közepes méretű, magas falú tepsit kirakunk vele úgy, hogy mindenhol fedje a tepsi alját. A karamellás pudingport kevés hideg tejben elkeverjük, ízesítjük cukorral, és a többi tejben felfőzzük, hogy jó sűrű legyen (a zacskón olvasható utasítás szerint járunk el), és még forrón a kekszre öntjük. A fél l Hulalát habbá verjük, és a 3/4 részét a karamellpuding tetejére tesszük, ha már kihűlt a pudingkrém. A maradék Hulalába beletesszük a Sport szeleteket felolvasztva. (A csokit mikróban olvaszthatjuk fel, de figyeljünk, kevés idő kell neki, mert karamellizálódik.) Ez kerül a tetejére. Hűtőbe tesszük, másnap fogyasztható.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 3e804694de, 2013. aug. 24. 21:23
A karamellás sport szelet elkészítési módja és hozzávalói.