Karácsonyi libacomb gesztenyés törtburgonyával recept


4 libacomb
2 sárgarépa
1 nagy fej vöröshagyma
őrölt szegfűszeg, - szegfűbors (vagy bors)
só
libazsír
olaj
70 dkg burgonya héjában főzve
20 dkg gesztenye főzve
só, őrölt bors
fél csokor pertezselyem
A Karácsonyi libacomb gesztenyés törtburgonyával elkészítési módja:
A libacombokat a csont mellett vágjuk be, dörzsöljük át a fűszerekkel. A répát, hagymát vágjuk fel kb 4 cm-es darabokra, forgassuk át egy kevés olajban, oszlassuk el a tepsiben, fektessük rá a combokat. Kb. 160 fokon tűpróbáig sütjük. A gesztenyéket vágjuk be, kb. 8 perc alatt megfőzzük, még melegen hámozzuk meg. A felét összetörjük a meghámozott főtt burgonyával, kevés libazsírral és fűszerezzük. Mellé tálaljuk az egész szem gesztenyéket és megszórjuk a finomra vágott petrezselyemmel.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Szilvi0121, 2019. dec. 5. 15:58
A karácsonyi libacomb gesztenyés törtburgonyával elkészítési módja és hozzávalói.