Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Sonkás brokkolis töltött krumpli recept

Sonkás brokkolis töltött krumpli recept


Elkészítési idő 35 perc

A Sonkás brokkolis töltött krumpli hozzávalói:
6 nagy krumpli félbevágva
35 dkg brokkoli
25 dkg sonka kockára vágva
20 dkg reszelt sajt
10-12 dkg krémsajt vagy tejföl
1 tk só (fokhagymasó)
1 gerezd zúzott fokhagyma (por)
frissen őrölt bors
1 dkg vaj
natúr ételízesítő


A Sonkás brokkolis töltött krumpli elkészítési módja:
A megmosott felezett burgonyát hústűvel megszurkáljuk, megkenjük kevés vajjal, egyenként fóliába csomagoljuk, és a sütő aljában 200 fokon megsütjük. Közben roppanósra pároljuk a brokkolit egy kevés ételízesítővel, kockázzuk a sonkát, lereszeljük a sajtot. A megfoghatóra hűtött burgonyát kivájjuk, ezt a krumplit összetörjük, kikeverjük a krémsajttal vagy tejföllel, fűszerezzük, összekeverjük a sonkával, végül a brokkolival. Miután betöltöttük a krumpliba, rászórjuk a sajtot és 160 fokon addig sütjük míg megpirul a sajt. Egy jó levessel, teával hideg időben tartalmas ebéd is lehet.


Kategória: Egytálételek receptjei


A sonkás brokkolis töltött krumpli elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook