Gesztenyés pulykarolád áfonyaszósszal recept


60 dkg pulykamellfilé kiklopfolva
Töltelék:
20 dkg főtt gesztenye
15 dkg darált pulykamell
1 tojásfehérje
1 dl tejszín
só, bors, petrezselyemzöld
olaj, vaj
Szószhoz: darabos áfonyalekvár, ízlés szerint tejszín, zabtejszín (gyerekmentes változatba mehet egy kis konyak)
A Gesztenyés pulykarolád áfonyaszósszal elkészítési módja:
Az áttört gesztenyét összekeverjük a többi hozzávalóval és beletöltjük a pulykába. Megtűzzük vagy átkötjük, serpenyőben, forró (szőlőmag) olajon kérgesre körbeprítjuk. Kivajazott tepsiben készre sütjük. Lehet köré dobálni krumlit, hagymát, a vége felé egész főtt gesztenyét. Maradék tejszínt is löttyinthetünk hozzá.
Köretnek: pirított mandulás rizs, szalonnás kelbimbó, almás krumpli kotlet
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Szilvi0121, 2019. okt. 22. 07:57
A gesztenyés pulykarolád áfonyaszósszal elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.