Gesztenyével töltött pulykarolád gyümölcsökkel recept
A Gesztenyével töltött pulykarolád gyümölcsökkel hozzávalói:60 dkg pulykamellfilé
só
őrölt bors
25 dkg natúr gesztenyemassza
1 csokor petrezselyem
2 tojás
0, 5 dl tej
6-8 dkg zsemlemorzsa
liszt
2 tojás
15 dkg kukoricapehely
olaj
20 dkg vegyes aszalt gyümölcs
2 dl vörösbor
A Gesztenyével töltött pulykarolád gyümölcsökkel elkészítési módja:
A pulykamellfilét 4 szép szeletre vágjuk, kissé kiverjük, megsózzuk, megborsozzuk. A gesztenyét sóval, őrölt borssal, finomra vágott petrezselyemmel ízesítjük, majd a tojásokkal, a tejjel és annyi zsemlemorzsával dolgozzuk össze, hogy könnyen kenhető krémmé váljon. A hússzeleteket a gesztenyés töltelékkel egyenként megkenjük, fölgöngyöljük, hústűvel megtűzzük. Lisztbe, felvert tojásba, majd apróra tört kukoricapehelybe bundázzuk, és bő, forró olajban aranysárgára sütjük. A vörösbort vízzel a kétszeresére hígítjuk és az aszalt gyümölcsökre öntjük. Legalább fél órán át (de akár egy egész éjszaka) áztatjuk, és felforrósítva a felszeletelt pecsenye köré öntjük.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2014. jún. 4. 18:02
A gesztenyével töltött pulykarolád gyümölcsökkel elkészítési módja és hozzávalói.