Spárgatök sörtésztában recept
A Spárgatök sörtésztában hozzávalói:60 dkg primőr spárgatök
só
őrölt fehér bors
1 csomag kapor
2 tojás
5 dkg liszt
1/2 dl olaj
(4 dl olaj a sütéshez)
1/2 dl sör
A Spárgatök sörtésztában elkészítési módja:
A tököt meghámozzuk, hosszában ketté vágjuk, magházát kikaparjuk, félujjnyi vastag szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, finomra vagdalt kaporral megszórjuk, 10 perc után a só által kioldott nedveket leitatjuk. A tojások fehérjéből kemény habot verünk, majd összekeverjük a sárgájával, sózzuk, hozzáadjuk a 3 dkg lisztet, az olajat, végül a sört. Ebben a könnyű, kissé folyós masszában mártogatjuk meg az előzőleg lisztbe forgatott tököt. Egyenként, közepesen forró olajban aranysárgára sütjük. Leitatjuk a felesleges olajat, petrezselymes burgonyával tálaljuk.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2014. jún. 3. 18:01
A spárgatök sörtésztában elkészítési módja és hozzávalói.