Gombával rakott karalábé recept

fél kg karalábé
25 dkg friss gomba
egy vöröshagyma
2 evőkanál olaj
2 dl tejföl
20 dkg reszelt sajt (lehetőleg füstölt)
5 evőkanál rizs
egy csokor zöldpetrezselyem
A Gombával rakott karalábé elkészítési módja:
A megtisztított és vékony hasábokra vágott karalábét sós vízben puhára főzzük. Az apróra vágott vöröshagymát az olajon megpároljuk, a megmosott, vékonyra felszeletelt gombát is hozzáadjuk és fedő alatt pároljuk. Ezzel párhuzamosan vízben megfőzzük a rizst az apróra vágott zöldpetrezselyemmel együtt. Miután mindez elkészült, leszűrjük a karalábét, egy tűzálló tálat olajjal kikenünk és rétegesen belerakjuk a karalábét, a gombát és a rizst úgy, hogy alulra is, felülre is karalábéréteg kerüljön; tetejét meghintjük reszelt sajttal és ráöntjük a 2 dl tejfölt, majd az egészet sütőben jól átsütjük.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2014. jún. 1. 17:59
A gombával rakott karalábé elkészítési módja és hozzávalói.