Kaptam két kilogramm pucolt diót. Hogyan tároljam, hogy ne avasodjon meg? (tudásbázis)
nekem fagyasztóban van egészben már vagy két éve (akkor sokat kaptam)és semmi baja.amikor kell veszek ki belőle,hagyom kiengedni kb.fél óra és már használhatom is.
Mélyhűtőben, akár darálva, vagy egészben.
Szia!
daráld le,majd tedd befőttes üvegbe úgy,hogy jól lenyomkodod amennyire csak tudod. Így nem kap levegőt és évekig is eláll.
szia!lekell fagyasztani.miután kifagyott vászon zacskóban beteheted a kamrába.nem avasodik és nem lesz molyos.a kamrát kikell kénezni,ha zsizsiket találsz valamiben.
Ha csak szellős zacsiban tárolod, belemehet bármi féreg. Az, hogy papa61 szerencsés volt eddig, vagy olyan környezetben lakik, tárolja ahol nem megy bele, nem garancia, hogy máshol sem.
Nekünk van két óriás diófánk, és a termés tárolást kipróbáltuk sokféleképp.
A mélyhűtő teljesen tuti, ha van hely.
Ha nincs a mélyhűtőben hely, akkor hűvös helyen, kamrában, befőttes üvegben lezárva is elmarad sokáig.
Én arra ügyelek, hogy több üvegbe osszam széjjel, hogy csak egyet kelljen megbontani, ha használni akarom.
kukac megy bele, aztán molylepke lesz belőle...
Úgy is szokták mondani, hogy megkukacosodik. Sajnos előfordul.
A moly a dióba? Nekem még sosem ment bele! Egyébként te biztosan jobban tudod, bocs, hogy belekotyogtam!
Hát ezzel vitába szállnék. A textilzacskó nem jó már ilyenkor (ez még tavalyi dió, ne felejtsd el!), mert belemegy a moly. Hűtő nélkül pedig megavasodik ebben a melegben.
Textil- vagy papírzacskóba csak a friss dióbelet kell tenni, szedés után ősszel, és az egész télen a spájzban maradhat. De ha van aszalványmoly, akkor száradás után jobb minél előbb áttenni csavaros üvegbe.
De ha megdarálod, és úgy marad meg, mindenképpen megcukrozva kell tárolni, hűtőben, csavaros üvegben lezárva. Így egy hétig is eláll.
Lefagyasztani én csak a kész tölteléket szoktam, ha kimarad valamiből (pl. bejgliből), és később elhasználom kiflibe.
Zacskóban lezárva, hűtőben elég szerintem, én még sose fagyasztottam le. Most is tele vagyok tavalyi dióval, a végét most törtem meg a múlt héten. Na, akkor kicsit oda kellett figyelni minden szemnél, nehogy avas kerüljön bele, mert addig melegben volt, héjában.
Én varrtam egy szütyőt nagyon ritka anyagból, és abba raktam, hogy szellőzzön. Így akár egy évig is eláll. Azért 2 kiló dió a hűtőben sok helyet elvesz. Egyébként a gyógynövényeket is így szoktam tárolni, mert a lényeg a diónál is a szellős hely. Így nem avasodik meg, de ahány ház, annyi szokás.
Hűtőben ,fagyóban egyaránt eláll.
Én le szoktam fagyasztani. Így sokáig eláll és az ízéből sem veszít semmit
Szerintem a hasamban almás-diós muffin-ként , úgy tuti nem fog megavasodni :DDD
Bocs ezt nem tudtam kihagyni :))))
Nekünk van dió és mandulafánk is.Teljes pucolás és kiszárítás után befőttesüvegekben a "spejzos" szekrényben tartjuk.Évek óta így csináljuk az aszalt gyümikkel is és még nem volt gond soha:)
Mélyhűtőben. Nekem akár évekig is eláll, ha nem haszbálom fel.
Én nem a fagyasztó részében tárolom, hanem simán a hűtő fiókjában, és kutya baja.
én is így tárolom,fagyasztóban sokáig eláll.
egészben is berakhatod a fagyasztóba. nem lesz semmi baja. én is így szoktam csinálni, ha (lusta vagyok azonnal ledarálni)
én is le szoktam fagyasztani, igaz csak egészben és utána darálom, de tényleg olyan, mintha akkor törtem volna!
Daráld le és tedd be a fagyasztóba.Így nem fog megavasodni és amikor kell tudod használni,mert nem fagy meg.
Én is fagyasztva tárolom, nem avasodik meg, olyan, mint a friss.
mi le szoktuk fagyasztani, de van hogy előveszünk belőle, aztán mégsem használjuk fel, és simán eláll a normál hűtőben!
További ajánlott fórumok: