Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Kapros túrós süti fórum

Kapros túrós süti (beszélgetés)


2014. aug. 13. 14:14
Anyukám isteni kapros túrós lepényt szokott sütni.
23. Guruljka (válaszként erre: 22. - Csandi1973)
2014. máj. 13. 13:44

Én a magam részéről nagyon köszönöm, elmentem a receptet, mert egy régi ízt keresek.

Nagymama hívta így lepénynek, de én amolyan pitetésztaként emlékszem rá. Lehet, csak én nem tudtam megkülönböztetni a tésztaféléket. :-D

2010. okt. 28. 11:18

Amit keresel, szerintem a kapros-túrós lepény.

Íme:


25 dkg liszt

2 dkg élesztő

1 dkg cukor

1 tojás

5 dkg zsír

kb 2 dl tej

pici só

Töltelékhez:

40 dkg túró

1 ek cukor

2 db tojás

1 ek búzadara

1 csokor apróra vágott kapor

A tetejére:

1 ek tejföl és 1 tojássárgája, jól kikeverve


Elkészítés:

1.A cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.

2.Egy tálban összegyúrjuk a lisztet a tojással és a zsírral, majd az élesztős tejet is hozzáadjuk, és lágy tésztát gyúrunk belőle. Langyos helyen a kétszeresére kelesztjük.

3.Ujjnyi vastag tésztává nyújtjuk, és zsírral kikent tepsibe terítjük, amíg a tészta a tepsiben kel, addig elkészítjük a tölteléket.

4.A túrót áttörjük, elkeverjük a tojássárgákkal, 1 ek búzadarával, cukorral és a tojások felvert habjával, és hozzákeverjük a kaprot.

5.A tölteléket a tészta tetejére tesszük, és lassan sütjük.

6.Mielőtt kivennénk a sütőből, megkenjük a következő keverékkel: 1 ek tejföl és 1 tojássárgája.

7.Utána még 2-3 percre sütőbe tesszük, amíg a teteje szép aranybarnára meg nem sül.


sütési hőfok: 180 °C

sütési mód: alul-felül sütés

21. doxikri (válaszként erre: 20. - 52d3e0b8a8)
2009. jún. 13. 19:23
ok
20. 52d3e0b8a8 (válaszként erre: 19. - Doxikri)
2009. jún. 12. 22:42
Tényleg? Várlak!!!!!
19. doxikri (válaszként erre: 18. - 52d3e0b8a8)
2009. jún. 12. 09:03

ok.

Majd ha sütök kapros túróst viszek neked!! :-DD

18. 52d3e0b8a8 (válaszként erre: 17. - Doxikri)
2009. jún. 12. 08:18
Receptek közé beraktam múltkor Kukoricamálé címmel.
17. doxikri (válaszként erre: 16. - Doxikri)
2009. jún. 11. 22:20
Kérem a receptet!
16. doxikri (válaszként erre: 15. - 52d3e0b8a8)
2009. jún. 11. 22:20

Piszok egyszerű. Sós vízben kell megfőzni, hogy olyan sűrűbb tejbegríz szerű legyen, Aztán én jénaiba szaggatom kanállal (kivajazottba)és vagy tejföllel, vagy juhtúróval, vagy sajttal rétegezem, a tetejére tejföl, aztán zsupsz a sütőbe. Köretnek is jó, de önállóan salátával is finom. Nagyon laktató!!

Szlovéniában van instant kukoricadara is, az gyorsabban elkészül.

15. 52d3e0b8a8 (válaszként erre: 14. - Doxikri)
2009. jún. 11. 22:05

Már készítettem a héten! Ha kell a recept elküldöm!


A puliszka tejben főtt kukoricadara? Olyasmi, mint a tejbegríz?

A kukoricadarára az van írva, hogy köretnek való, De hogy kell elkészíteni?

14. doxikri (válaszként erre: 13. - 52d3e0b8a8)
2009. jún. 11. 15:57

Abból puliszkát szoktam.

De it mifelénk tudnak valami málét vagy mit? Még nem hallotál róla? Édes és lekváros.

13. 52d3e0b8a8 (válaszként erre: 12. - Doxikri)
2009. jún. 11. 15:51

De jó! Miket nem tanulok!


Valami kukoricadarás receptet nem tudsz?

12. doxikri (válaszként erre: 11. - 52d3e0b8a8)
2009. jún. 11. 15:27

Nem lesz tőle rosszabb, megpróbálhatod. A nagyi nem tett bele, ő azt külön felverte, kevert bele baracklekvárt és a sütőben kisütötte. Ilyen halmocskákat rakott belőle. Úgy hívtuk: "az öreg néger nénik cicije", mert ha kivetted, összeráncosodott. Ezek így most tök jó emlékek!!

:-DD

11. 52d3e0b8a8 (válaszként erre: 10. - Doxikri)
2009. jún. 11. 15:17
Köszi! És a felvert tojásfehérjét nem kell hozzákavarni a túrós részhez?
10. doxikri (válaszként erre: 9. - 52d3e0b8a8)
2009. jún. 11. 14:20

Omlós tészta, mint az almás pitéhez, arra rá a kicsit édesített túró kaporral, egy tojássárgájával, sóval, esetleg pici tejfóllel kikeverve. Ha marad tésztád, berácsozhatod a tetejét, de nem lényeges.


Nagyikám csinálta régen, míg élt és én imádtam!!

Őt is meg a kaprost is!!! :-))))))))

9. 52d3e0b8a8 (válaszként erre: 8. - 8e8c2f0ee9)
2009. jún. 11. 13:45
Tuti más, mert ez süti. :) Azért köszi!
8. 8e8c2f0ee9 (válaszként erre: 1. - 52d3e0b8a8)
2009. jún. 11. 12:39
én szoktam csinálni kapros túrós galuskát, de az egész más, ezt sajna nem ismerem...
2009. jún. 11. 12:34
Egy kicsit édeskés az íze és nem rácsos a teteje. Kb. 1/3 része a tészta és a többi a túrós dolog.
6. 52d3e0b8a8 (válaszként erre: 4. - B9fb9d38f8)
2009. jún. 11. 12:32
Köszi, már megtettem.:)
2009. jún. 11. 12:15

Én olyat ettem gyerekkoromba aminek a tésztája valami krumplis volt.

Ennek tudja valaki a receptjét?

2009. jún. 11. 12:14
Sajnos én nem szeretem, így sütni sem szoktam ilyet, de ha rákeresel a kapros túrós pitére biztos kiad jó néhány receptet.
3. 52d3e0b8a8 (válaszként erre: 2. - B9fb9d38f8)
2009. jún. 11. 12:11
Tudod a receptjét?
2009. jún. 11. 12:10
Szerintem pite.
2009. jún. 11. 12:09
Valaki tudja a receptjét? A tetején van a kapros túró. Alul valamilyen tészta. Gyerekkoromban ettem utoljára, úgyhogy már nem emlékszem rá pontosan.

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook