Tud valaki habos túrós süti receptet mondani? (tudásbázis)
Hozzávalók:
Tésztához:
20 dkg liszt
10 dkg vaj
1 tojás sárgája
6 dkg cukor
csipet só
kevés tejföl
Krém:
0,5 kg túró
2 dl tejföl
fél csomag vaníliás pudingpor
3 tojás sárgája
7 ek cukor
csipet só
Tetejére:
4 tojás fehérje
12 dkg cukor
Elkészítése:
A tésztához a sót,cukrot elkeverjük a lisztben, majd elmorzsoljuk a vajjal,hozzáadjuk a tojás sárgáját és ha kell egy kevés tejfölt is.Puha tésztát gyúrunk belőle.Fél órára hűtőbe tesszük.A töltelék hozzávalóit összekeverjük és botmixerrel csomómentesre mixeljük.
A tésztát egy kisebb sütőpapírral kibélelt (30*23 méretű) tepsibe nyomkodjuk ráöntjük a krémet és 180 fokos előmelegített sütőben kb 25- 30 percet sütjük (akkor jó amikor picit megrázzuk a tepsit és nem folyik a közepe sem).
Addig a tojásfehérjét csipet sóval,cukorral kemény habbá verjük,kivesszük a sütőből a sütit és a tetejére simítjuk a habot.Visszatesszük és addig sütjük tovább míg a hab halvány rózsaszín nem lesz.
További ajánlott fórumok:
- Gyrost akarok csinálni! Tudnátok nekem receptet mondani, vagy egy oldalt ahol meg tudom nézni hogy kell elkészíteni?
- Tudtok nekem valami különleges receptet mondani kenyérsütőgépbe?
- Tudnátok mondani valami finom süti receptet, ami egyszerűen készen van és még a pasimat is levehetném vele a lábáról?
- Valaki tudna mondani Valentin napi receptet, aminek a végeredménye szív alakú süti?
- Tudnátok nekem mondani valami jó receptet, amit a tyúk melléből elkészíthetnék?
- Szép hófehér gyurma receptet tudnátok mondani?