Valaki tudna mondani Valentin napi receptet, aminek a végeredménye szív alakú süti? (tudásbázis)
Szia!
A MINDEN-napjaim napló 304-es bejegyzésében van egy recept, képpel, tavaly a lányom azt sütötte a barátjának, nagyon finom volt.
Szivecskés süti
Hozzávalók: 1/2 kg darált háztartási keksz
1/2 Ráma
1,5 dl forralt tej
4-3 e.kanál porcukor
1/4kg gesztenyemassza
3-4 e.kanál kakaópor
1 rumaroma
1/2 citrom leve
kókuszreszelék a kinyújtáshoz,tortabevonó a díszítéshez.
Elkészítés: A hozzávalókat összegyúrjuk.Majd a kész tészta alapot 6-7 mm vastgságura kinyújtjuk,és szivecske formájú mézeskalács szaggatóval kiszaggatjuk.
A leeset széleket újra összegyúrjuk,és formázzuk,amíg a tészta el nem fogy.
Minden szivecske felét az olvasztott csokival díszitjuk,a szív másik felére kókuszreszeléket szórunk.
Tanácsok: Csoki olvasztását a mikróban szoktam kezdeni,rövid ideig/kb 20 másodperc/ melegítem a darabolt csokit,megkeverem és újra berakom,amíg teljesen felovad az egész.Ekkor olajat szoktam keverni hozzá kb1,5 -2 evőkanálnyit.Ettől fényesebb a csokimáz.
A csokimázt kiskanállal simítom a szivecske felére.
A kész sütiröl kép megtekinthető az adatlapomnál.
"300 g mélyhütött leveles tészta"
Tortához leveles tészta?
szia!
lehet kapni szív alakú muffin formát, abba csak egy sima bögrés tésztát csinálsz és tuti, persze lehet díszíteni piros smarties-el is stb..
VALENTIN-NAPI TORTA
Hozzávalók
(kb. 12 szelethez)
300 g mélyhütött leveles tészta,
500 g meggybefött,
4 ek. cukor, fahéj,
1ek. ételkeményítö,
7 levél zselatin, 1000 ml tejszín,
1 cs. vaniliás cukor,
2 ek. ribizlizselé,
10O g pirított, lapra vágott mandula,
150 g nyers marcipánmassza, piros ételfesték,
100 g porcukor, 2 ek. cseresznyepálinka
A tésztát hagyjuk felengedni. A meggyet lecsepegtetjük, a levét felfogjuk. A gyümölcsöt 125 ml meggylével, 2 evökanál cukorral és a fahéjjal gyenge tüzön kb. 7 percíg fozzük. A vízzel simára kevert ételkeményítot a kompóthoz keverjük, felforraljuk, majd hagyjuk kihulní. A sutot 200°C fokra (légkeveréses sutot 180°C fok, gázsüto: 4-es fokozat) felmelegítjük. A tésztát kinyüjtjuk, három 26 cm átméroju kört vágunk kí belöle, és kizsírozott sütölemezen kb. 10 percig sütjük.
Megpuhítjuk a zselatint. A tejszínt 2 evokanál cukorral és a vaníliás cukorral kemény habbá verjük. Kinyomkodjuk és feloldjuk a zselatínt, majd vékony sugárban a habba csorgatjuk. A kompótot elosztjuk az egyik tésztalapon, vékonyan megkenjük tejszínhabbal, majd rátesszük a második lapot. Vastagon megkenjük habbal, ráhelyezzük a harmadik lapot és bekenjük a zselével. A tortát bevonjuk tejszínhabbal, a maradék habból rózsákat nyomunk a peremére. Az oldalát megszórjuk mandulával. A marcipánt összegyúrjuk az ételféstékkel, kinyújtjuk, és szíveket szúrunk ki belöle. A porcukrot elkeverjük a pálinkával, nyomózsákba töltjük ,és kicifrázzuk a mázzal a szíveket. Végül a tortára rakjuk.
Helloka!
Tudna nekem vki olyan receptet ajánlani,aminek a végeredménye egy sziv alak?:)
Eszembe jutott mondjuk az ishler és a linzer,mert ezekből jól kivehető lenne az alakzat.A baj csak az,hogy a párom nem szereti ezt a két fajta sütit...
A segitséget előre is köszönöm!
M.
További ajánlott fórumok:
- Gyrost akarok csinálni! Tudnátok nekem receptet mondani, vagy egy oldalt ahol meg tudom nézni hogy kell elkészíteni?
- Tudtok nekem valami különleges receptet mondani kenyérsütőgépbe?
- Tudnátok mondani valami finom süti receptet, ami egyszerűen készen van és még a pasimat is levehetném vele a lábáról?
- Tudnátok nekem mondani valami jó receptet, amit a tyúk melléből elkészíthetnék?
- Tud valaki habos túrós süti receptet mondani?
- Szép hófehér gyurma receptet tudnátok mondani?