Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Kapros-túrós kelt pite recept

Kapros-túrós kelt pite recept

A Kapros-túrós kelt pite hozzávalói:
a tésztához:
50 dkg finomliszt
5 dl tej
2 dkg élesztő
1 evőkanál porcukor
1 tojás
1 mokkáskanál só
zsír a tepsi kenéséhez
a töltelékez:
50 dkg tehéntúró
3 tojás
2 frissen főzött, közepes nagyságú burgonya
2 dl tejföl
3 evőkanál porcukor
1 csokor friss, vagy 1 evőkanál szárított kapor
1 mokkáskanál só¤


A Kapros-túrós kelt pite elkészítési módja:
Az élesztőt a cukorral 1 dl langyos tejben elkeverem, felfuttatom, majd a liszthez öntöm. Hozzáadom a tojást, a sót, apránként a maradék tejet, s jól összedolgozom. A cipóvá formált, belisztezett tésztát tálba teszem, letakarom egy tiszta konyharuhával, s langyos helyen duplájára kelesztem. A kihűlt burgonyákat lereszelem vagy áttöröm, elkeverem az összetört túróval, a felvert tojásokkal, a tejföllel, a cukorral, sóval. Egy tepsit kizsírozok, beleterítem a megkelt tésztát, és egyenletesen eloszlatom rajta a tölteléket, rászórom a kaprot. A sütőbe teszek egy vízzel teli kisebb lábost, megvárom, amíg gőzölni kezd. Beteszem a tepsit, s gőzölés közben erős lángon 15 percig sütöm a tésztát. Közepes lángon addig sütöm, amíg a beleszúrt hurkapálcára nem ragad rá a tészta. Csak akkor szeletelem, ha egészen kihűlt.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A kapros-túrós kelt pite elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook