Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Töltött retek recept

Töltött retek recept

A Töltött retek hozzávalói:
4 egyforma nagy fekete retek
2 dl tejföl
1 dl párolt rizs
2 tojás
1 kis doboz májkrém
1 evőkanál olaj
1 púpozott teáskanál mustár
1 gerezd fokhagyma
1 késhegynyi őrölt fehérbors



A Töltött retek elkészítési módja:
A retket vékonyan meghámozom, forrásban lévő enyhén sós vízbe teszem. Újraforrás számított 5 perc múlva kiemelem, lecsepegtetem. A belsejüket úgy vájom ki, hogy kb. másfél cm vastag faluk maradjon. A májkrémet villával összetöröm, a forgácsokra vágott retekkel, rizzsel, mustárral, az egyik felvert tojással, 1 evőkanál tejföllel alaposan összekeverem, sózom, borsozom; púposra töltöm vele a retkeket, s tűzálló tálba rakom. A megmaradt tejfölt, a másik tojást és az olajat összekeverem, kissé megsózom, s ráöntöm a töltött retkekre. Előmelegített sütőben addig sütöm, amíg a tojásos tejföl éppen megszínesedik.


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A töltött retek elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook