Töltött retek recept
A Töltött retek hozzávalói:4 egyforma nagy fekete retek
2 dl tejföl
1 dl párolt rizs
2 tojás
1 kis doboz májkrém
1 evőkanál olaj
1 púpozott teáskanál mustár
1 gerezd fokhagyma
1 késhegynyi őrölt fehérbors
só
A Töltött retek elkészítési módja:
A retket vékonyan meghámozom, forrásban lévő enyhén sós vízbe teszem. Újraforrás számított 5 perc múlva kiemelem, lecsepegtetem. A belsejüket úgy vájom ki, hogy kb. másfél cm vastag faluk maradjon. A májkrémet villával összetöröm, a forgácsokra vágott retekkel, rizzsel, mustárral, az egyik felvert tojással, 1 evőkanál tejföllel alaposan összekeverem, sózom, borsozom; púposra töltöm vele a retkeket, s tűzálló tálba rakom. A megmaradt tejfölt, a másik tojást és az olajat összekeverem, kissé megsózom, s ráöntöm a töltött retkekre. Előmelegített sütőben addig sütöm, amíg a tojásos tejföl éppen megszínesedik.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2018. júl. 14. 20:57
A töltött retek elkészítési módja és hozzávalói.