Tésztás saláta recept
A Tésztás saláta hozzávalói:10 dkg apró kockatészta
2 nagyobb ecetes uborka
2 savanykás alma
2 közepes fel lilahagyma
1 dl majonéz
2 dl sűrű tejföl
1 csokor kapor
3 gerezd fokhagyma
1 teáskanál só
ízlés szerint kevés porcukor, törött fehér bors
A Tésztás saláta elkészítési módja:
A tésztás sós vízben megfőzöm, hideg vízzel leöblítem, lecsepegtetem. A meghámozott almát és az uborkát felkockázom. A hagymát finomra metélem, a kaprot felaprítom. A mártáshoz a majonézt simára keverem a tejföllel, sóval, borssal, az összezúzott fokhagymával fűszerezem. A tésztát és a többi nyersanyagot belekeverem a mártásba. Lefedem, legalább fél napig hűtőben érlelem, s tálalás előtt átforgatom.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2018. júl. 13. 20:56
A tésztás saláta elkészítési módja és hozzávalói.