Kapribogyós csirkemell recept
60 perc
A Kapribogyós csirkemell hozzávalói:
4 főre:
1 kg csirkemell
liszt
vaj
olívaolaj
2 dl száraz fehérbor
kis üveg kapribogyó
3 db citrom
1 csomó petrezselyemzöld
só
bors
A Kapribogyós csirkemell elkészítési módja:
A csirkemellet kisebb szeletekre vágjuk.Sózzuk, borsozzuk mindkét oldalukat és végül lisztben megforgatjuk, hogy egy vékony réteget képezzen a húson. Egy serpenyőben megolvasztunk 2 evőkanál vajat és hozzáöntjük a két evőkanál olívaolajat is,majd felforrósítjuk. Ezután a csirkemellek mindkét oldalát 4-4 percig sütjük. Kivesszük a serpenyőből a húst és a serpenyőben maradt vajas, olívás keverékhez adjunk még egy evőkanál vajat, majd csavarjuk hozzá a citrom levét, mehet bele a kapribogyó és hozzáöntjük a fehérbort is. 5 percig forraljuk az egészet. Visszarakjuk a serpenyőbe a csirkemelleket és így is pároljuk még pár percig, majd a maradék citromot felszeletelve hozzáadjuk a csirkéhez. 1-2 percig forraljuk még. Petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk, ízlés szerinti körettel.
Gyors, könnyű, kellemesen aromás húsétel.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Miss Angel, 2016. aug. 20. 14:42
A kapribogyós csirkemell elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.