Főoldal » Receptek » Tésztafélék receptjei » Káposztás lepény recept

Káposztás lepény recept

A Káposztás lepény hozzávalói:
1 kg édeskáposzta
15 dkg zsír (a dinszteléshez)
1 tojás
5 dl tej
pici só
bors
80 dkg liszt
3 dkg élesztő
cukor


A Káposztás lepény elkészítési módja:
A fél liter langyos tejben egy kanál cukorral felfuttatjuk az élesztőt, hozzáadjuk a tojást, sót, diónyi zsírt és a lisztet. Lágy tésztát kell, hogy kapjunk. Egy órai kelesztés után hat cipót formálunk belőle, kerekre nyújtjuk őket, és a közben már megdinsztelt (előpuhított) káposztából az egyik felére sósat, a másik felére borsósat teszünk. Tehát félig tesszük káposztával. A másik felét rányomkodjuk, villával megszurkáljuk a tetejét, az alját olvasztott zsírral megkenjük, és forró sütőben kisütjük.


Kategória: Tésztafélék receptjei


A káposztás lepény elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook