Káposztás lepény recept
A Káposztás lepény hozzávalói:1 kg édeskáposzta
15 dkg zsír (a dinszteléshez)
1 tojás
5 dl tej
pici só
bors
80 dkg liszt
3 dkg élesztő
cukor
A Káposztás lepény elkészítési módja:
A fél liter langyos tejben egy kanál cukorral felfuttatjuk az élesztőt, hozzáadjuk a tojást, sót, diónyi zsírt és a lisztet. Lágy tésztát kell, hogy kapjunk. Egy órai kelesztés után hat cipót formálunk belőle, kerekre nyújtjuk őket, és a közben már megdinsztelt (előpuhított) káposztából az egyik felére sósat, a másik felére borsósat teszünk. Tehát félig tesszük káposztával. A másik felét rányomkodjuk, villával megszurkáljuk a tetejét, az alját olvasztott zsírral megkenjük, és forró sütőben kisütjük.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: csakizsoka, 2007. máj. 21. 07:12
A káposztás lepény elkészítési módja és hozzávalói.