Kakaós-krémsajtos felfújt recept


- 10 dkg tejszín-krémsajt vagy tejszínes ömlesztett sajt
- 6 evőkanál vaníliás porcukor
- 2-2 evőkanál liszt
- 2-2 evőkanál kakaó
- 2-2 evőkanál darált dió
- 2 tojás
A Kakaós-krémsajtos felfújt elkészítési módja:
A krémsajtot a tojásokkal és a vaníliás porcukorral összekeverjük. Beleszitáljuk a lisztet, a kakaót, csomómentesre keverjük, majd beleforgatjuk a diót. A masszát négy kis üvegtálkába elosztjuk és mikróba tesszük. A legmagasabb hőfokozaton 3 percig mikrózzuk, majd másfél percre még a készülékben hagyjuk. Porcukorral megszórva idénygyümölccsel díszítve tálaljuk.
Roppant egyszerűen elkészíthető és mutatós kis desszert.
A tálkákat csak félig töltsük, mert a felfújt kiszalad és jó fél órás takarítás, sikálás vár ránk.
A tetejére természetesen lehet darab diót, fahéjat, citromkarikát is tenni, ki hogy szereti!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: xxLady, 2009. máj. 24. 10:22
A kakaós-krémsajtos felfújt elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.